Slechte ouverture voor AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen in nieuwe seizoen…

Afgelopen vrijdag heeft het eerste team met 4-1 verloren van SV Putten 5. In Putten ontbraken maar liefst 4 basisspelers, en dus was het alweer tijd om vervangers te regelen. Zonder deze vervangers tekort te doen is het natuurlijk in zo’n nieuw seizoen lastig om zo te beginnen. Het begon goed want in de eerste minuut was het al 0-1, maar helaas, daar bleef het ook bij qua doelpunten voor ons. Uiteindelijk stond de 4-1 op het scorebord…

Verslag SV Putten 5 – AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen

Uitslag: 4-1

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter/links: Robert, Patrick en Harold

Rechts/voor: Niels, Bram en René

Zonder Ruben (geblesseerd), Erik, Matthias en Warner (allen werk), maar mét Robert den Hartog en René van Leeuwen moesten we in het nieuwe Coronatijdperk voor het eerst aantreden in het nieuwe seizoen. En dan om 19.00 uur in Putten… Ook niet ideaal maar goed, we waren toch mooi op tijd. Alles even wennen, met afstand houden, eigen bidons, niet meer van speelhelft wisselen e.d..

Zoals gezegd, we begonnen flitsend. Een mooie 1-2 tussen Patrick en René bracht Patrick vrij voor de keeper, en hij prikt hem binnen: 0-1.

Vervolgens is het wat zoeken; nog wel een paar schoten van René en Patrick maar de keeper bleek toch wel goed te zijn.

Na 10 minuten staat de 1-1 opeens op het scorebord. De fysiek sterke spelers van Putten (tja, de scheids liet ook veel toe..) maakten goed gebruik van hun kracht, en in een duel moet Patrick daarom z’n meerdere erkennen, en de spits kan er door frommelen en ook nog (ietwat gelukkig?) de bal over Henrico heen chippen..

Dan 4 minuten later hebben we een goede onderschepping waarna Bram met een snelle actie alleen voor de keeper komt maar z’n inzet gaat helaas net naast. Jammer, hij had zichzelf (en ons) goed kunnen belonen.

De laatste 10 minuten in de eerste helft kabbelt verder, met aan beide zijden wat kansjes maar beide keepers houden nog even het doel schoon.

Vlak na rust geven we het in 3 minuten weg; eerst hebben we balverlies en bij het terugverdedigen gaat de bal ongelukkig via een voet ons doel in, Henrico op het verkeerde been staand.. En twee minuten later moet Henrico opnieuw vissen doordat we niet goed ingrijpen. Maar toch ook wel weer met wat geluk kan Putten scoren. De eerste inzet belandt op de paal waarna Henrico even de weg kwijt is terwijl bal onder hem doorrolt het veld weer in precies voor de voeten van een Puttenaar: 3-1.

Een minuut later had René de aansluitingstreffer alweer op de schoen, maar zijn inzet wordt door de keeper gekeerd.

Dan weer een kwartier waarin niet heel veel gebeurd. We krijgen niet goed grip op hun spel, en ons eigen spel is te statisch en niet verrassend genoeg om Putten het echt moeilijk te maken. Toch prikt René de bal 6 minuten voor tijd nog op de binnenkant paal; de terug ketsende bal belandt in de handen van de keeper.

Dan in de laatste minuut kan Putten met een snelle uitbraak de 4-1 voor de statistieken maken. Al had Harold daarna nog een goed schot, maar ook zijn inzet wordt gekeerd door de keeper.

Helaas, de eerste wedstrijd was nog geen succes. Wellicht maandag 14 sep wel, dan speelt het team om 21.00 uur in de Brake tegen nieuwkomer Walk Inn Boys 2 uit Nijkerk.

De (even wennende) koots

Doelpuntenmaker: Patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *