AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen pakt vrijdagavond een moeizame overwinning…

Afgelopen vrijdag heeft het eerste team een 7-9 overwinning behaald op NSC Nijkerk 3. In Nijkerk leek het de eerste helft (qua scoreverloop in ieder geval..) op rolletjes te lopen want bij de rust was het reeds 1-6. Maar de tweede helft gaf de tegenstander wat meer gas terwijl wij hier niet in mee konden gaan. De tweede helft was dan ook voor de NSC-ers, namelijk 6-3. Gelukkig is dat bij elkaar opgeteld 7-9, dus de 3 punten konden mee in de tas richting Nunspeet…

Verslag NSC Nijkerk 3 – AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen

Uitslag: 7-9

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter: Matthias en Ruben

Links: Patrick en Harold

Rechts/voor: Niels, Johan en Warner

Zonder Richard (vierde zijn verjaardag) en zonder Erik (kon niet op tijd uit het werk terug zijn) betekende dat we er nog 8 eigen spelers over hadden. Nadat de tegenstander wat oranje BHV-hesjes had gevonden konden we beginnen. Onder leiding van een precieze en nadrukkelijk aanwezige (voor ons nieuwe) scheids begonnen we goed en heel effectief aan de wedstrijd. Na 2 minuten was het al raak. Door een goede individuele actie van Ruben werd Warner in staat gesteld om (met een slim wippertje over de uitkomende keeper) de 0-1 te scoren. En een minuut later was het Harold die de bal zelf op eigen helft onderschepte en via de linker kant op kon stomen richting vijandelijk doel en de bal goed langs de uitkomende keeper de bal in het doel te werken: 0-2. En weer een minuut later was het Henrico die (na een goede aanwijzing van de koots) de bal lang richting Warner te werpen, die de bal controleerde waarna hij vervolgens zag dat de tegenstander de bal weg tikte, maar ja, wel in eigen doel: 0-3.

Twee minuten later scoorden we de 4e goal. En een mooie! De combi begon van achteruit waar Matthias Johan inspeelde, die vervolgens Warner vond, en die vond als laatste Patrick die de kans goed afmaakte: 0-4.

Dan krijgt NSC eindelijk een eerste goede kans maar de inzet belandt gelukkig op de paal. Zou een waarschuwing moeten zijn..

Toch maken wij het volgende doelpunt. Een goede onderschepping van laatste man Ruben, die de bal op Harold speelt en zelf doorloopt; Harold geeft hem vervolgens de bal goed mee waarna Ruben alleen op de keeper afgaat en met zijn karakteristieke beweging de keeper omspeelt om vervolgens heel koeltjes de bal in het lege doel werkt.

Tien minuten voor de rust begint de wedstrijd wat te kantelen. NSC begint beter te spelen maar kunnen het (nog) niet goed afmaken. In een aanval worden we redelijk weggespeeld, maar de inzet én rebound belanden allebei op de paal. Lucky us..

Maar twee minuten later is het wél raak; een verdekt laag schot vanaf de zijkant is Henrico te machtig: 1-5. Toch maken we snel daarna de 1-6. Een mooie lange pass van Niels vanaf eigen helft op de vrijgelopen Patrick op links wordt goed aangenomen door Patrick die vervolgens in scoringspositie komt maar toch niet zelfzuchtig is en het balletje breed legt op de inmiddels vrijgekomen Johan, die hem in het lege doel schuift.

De paar minuten voor rust zijn volledig voor NSC. Ze krijgen een paar opgelegde kansen, maar de eerste wordt door Henrico gestopt en de tweede gaat nipt naast. En dus rust…

De tweede helft laat zien dat zaalvoetbal zo maar weer anders kan lopen. Al beginnen we goed want na twee minuten krijg Johan de bal op links die de meelopende Warner in het midden aanspeelt; die denkt verder ff niet meer na en neemt de bal vol op de pantoffel. Hard en hoog valt ie in de bovenhoek binnen. Schitterende goal… 1-7.

Maar daarna gaat het vooral slecht. En met name het verdedigen is ondermaats. Want zo kon het gebeuren dat in de 7e minuut we maar liefst 3 tegendoelpunten te incasseren hebben. Drie in één minuut! De koots heeft geen tijd om te schrijven maar in alle 3 de gevallen denken we te makkelijk en laten de eigen man lopen. En bij de derde ook nog eens door eigen balverlies ingeluid. Opeens is het 4-7. En 3 minuten later wordt het zelfs 5-7, wéér door eigen balverlies. We spelen écht slecht in deze fase. We proberen het wel maar het gaat bijzonder moeizaam. Gelukkig dat Henrico in goeden doen was want hij ranselde (soms met kunst en vliegwerk) diverse ballen uit het doel..

En als we bij een eigen aanval weer s

Gelukkig kunnen we de marge 10 minuten voor het einde weer op 3 brengen. Een mooie opgezette 1-2 door Patrick en Matthias brengt Patrick vrij voor de keeper en faalt niet: 5-8.

Maar 2 minuten daarna heeft Johan wat dommig balverlies en de tegenaanval is ook nog eens raak, al was het wel vanuit de rebound: 6-8.

Zes minuten voor tijd pikt Warner (die na een korte kleedkamerstoomafblaassessie weer bij zinnen was gekomen…) de bal af van zijn tegenstander (op onze helft) en geeft de diepgaande Niels de bal mee die van afstand langs de uitgekomen keeper de bal in het lege doel legt: 6-9.

Vlak voor tijd krijgen we (of géven we eigenlijk) het zevende tegendoelpunt. Ruben onderschept de bal vlak voor onze eigen goal en moet deze eigenlijke een peer geven maar hij wil ‘netjes’ uitverdedigen. Dank je wel zegt een NSC-er en tikt de bal langs Henrico: 7-9.

Gelukkig gebeurt er verder in de laatste paar minuten van de wedstrijd niks meer waardoor de overwinning een feit is. Het hart van de koots heeft weer flink te verduren gehad, maar blijkbaar kan die wel wat hebben.. Na twee zure nederlagen was dit dan toch ook wel weer een lekkere overwinning. Na afloop klonken er in ieder geval wat zuchten van verlichting…

De ((on)tevreden) koots.

Doelpuntenmakers: Warner 2x, Patrick 2x, Niels, Johan, Ruben, Harold en een NSC-er.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *