De pil kan nog bitterder voor AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen…

Het zijn even wat mindere tijden voor de boys van het eerste van AZVN. Na de nederlaag tegen Urk kreeg de ploeg afgelopen maandag opnieuw een nederlaag te verduren. En dat nog wel in de dying seconds van de wedstrijd. Waar de scheids helaas een zeer dubieuze rol vervulde, maar daarover later meer in het verslag. Na een 1-1 ruststand leek het uiteindelijk op een 3-3 gelijkspel uit te monden maar het cadeau van de scheids werd dus in de laatste halve minuut uitgepakt door de speler van Lelystad waardoor de boys én koots met lege handen stonden…

Verslag AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen – ZVV Dynamo Lelystad 3

Uitslag: 3-4

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter: Richard en Niels

Links: Patrick en Harold

Rechts/voor: Johan, Erik en Warner

Met Ruben op oefening en een nog niet geheel fitte Matthias (die overigens ook nog eens met autopech stond..) bleven er weer 8 over. Richard had wel een week wintersport in de benen en da’s toch wat anders als voetbal.. Maar toch maar beginnen met wat stramme hamstringetjes..

De ploeg uit Lelystad had toch wel weer een ietwat ander team dan waar ze de eerste wedstrijd mee speelden. Maar goed, dat gebeurt heel regelmatig.. En die verandering was zeker niet slecht, integendeel, dit team speelde goed en compact. En daar hadden (en hebben) we dus ook best moeite mee; dat vraagt om meer beweging zonder bal, wat sneller spel en vooral ook creativiteit.

Maar Lelystad had er dus zin in. En dan geven we zelf na 3 minuten ook al een cadeautje weg; Warner let ff niet goed op en z’n tegenstander speelt de bal richting doel (eigenlijk zou ie naast zijn gegaan) maar Richard tikt de bal ongelukkig in eigen doel: 0-1.

Drie minuten later heeft Lelystad een goede snelle uitbraak maar Henrico is deze 1 tegen 1 de baas.

Een minuut later komen we via een mooie uitgespeelde aanval op 1-1. Harold speelt Warner op linksvoor aan die goed wegdraait en op de meegekomen Niels speelt die vrij voor het inmiddels verlaten doel de bal binnen werkt.

Dan 4 minuten later krijgen we 2 goede kansen uit 1 aanval; eerst kan Johan binnen schieten maar weet de keeper redding te brengen. De rebound komt voor de voeten van Warner die Patrick aanspeelt maar zijn inzet wordt geblokt.

Een paar minuten later opnieuw een uitbraak van Lelystad, maar wéér is Henrico de baas in deze 1 tegen 1 situatie .

Dan 5 minuten verder hebben we de 2-1 op het hoofd.. Patrick krijgt de bal op rechts in de cirkel en hij haalt de bal om voor het doel langs op de op links vrij staande Erik; zijn kopbal van dichtbij gaat helaas recht op de keeper af..

Dan vlak voor rust heeft Erik een opportunistische actie waarbij hij de bal in de kluts mee krijgt maar zijn schot gaat helaas naast.

Direct na rust is het helaas alweer raak. De koots gaat even water halen en kijkt nog even om en ziet dat Niels z’n tegenstander niet ziet en vrij laat, die vervolgens de teruggetrokken bal goed en hard binnen schiet: 1-2. Een tegenvaller..

Drie minuten later heeft Warner een typische Warner-actie en speelt zich vrij, maar zijn inzet met links belandt op de keeper. Een minuut later heeft Lelystad weer een goede uitbraak maar de punter knalt vervolgens op Henrico.

Dan 2 minuten later is het wél raak voor ons. Warner besluit van een afstandje de bal maar eens laag in te brengen, waarbij ook Erik in de baan van het schot loopt. De keeper is blijkbaar verrast en de bal verdwijnt in het doel: 2-2.

Dan gebeurt er 10 minuten vrijwel niks. Maar dan hebben we een slechte omschakeling bij balverlies en Lelystad kan uitbreken met 3 tegen 2; daar heeft Johan een goede interceptie en weet daarmee redding te brengen.

Een paar minuten later heeft Patrick een goede individuele actie waarbij hij van links naar binnen komt en daardoor met rechts moet binnen schieten; het rolletje gaat via de buitenkant van de paal naast.

Dan 6 minuten voor tijd komen we opnieuw op achterstand. Richard  gokt een beetje bij z’n verdedigende actie en laat aan de buitenkant vrij waar z’n tegenstander vervolgens ook gebruik van maakt. Hij weet de bal vervolgens richting doel te schieten maar die belandt op de paal waarbij de rebound wat gelukkig voor dezelfde speler voor z’n voeten komt en hij nu de bal wel in het lege doel kan werken: 2-3.

Twee minuten voor tijd heeft Warner opnieuw een goede ingeving, want zijn afstandschot is de keeper van Lelystad te machtig: 3-3.

En dan gebeurt het wat niet had mogen en moeten gebeuren. Een Lelystedeling houdt de bal onder z’n voet bij onze ‘cornervlag’, schijnbaar met de bedoeling om het gelijke spel veilig te stellen. Dan doen we zelf iets wat ook niet heel slim was, want we proberen de bal te ontfutselen, eerst met 1 man, toen met 2 en vervolgens kwam zelfs de 3e (Erik) erbij om de bal af te pakken. Dat lukte uiteindelijk wel maar het vervolg was dramatisch. De bal werd daarna van voor ons doel naar voren doorgetikt waar Erik naar toe liep maar die werd onderuit gehaald waarna de bal opeens voor de voeten van een speler van Lelystad terecht kwam die vervolgens niet aarzelde en hard binnen schiet achter de verbouwereerde Henrico die op het fluitje van de scheids rekende. Een flinke blunder van de scheids dus, die meteen fataal was voor ons. Ondanks de vele protesten bleef de scheids stoïcijns bij zijn beslissing. Helaas, het zit ons even niet mee met de scheidsrechterlijke beslissingen (al was de vorige keer niet fataal)…

We hebben gelukkig even een paar weken de tijd om een beetje bij en tot ons zelf te komen. Want het spel moet toch echt weer beter om er nog een leuk laatste gedeelte van de competitie van te maken. En we kunnen het, da’s al bewezen in de eerste helft van de competitie…

De (verongelijkte) koots.

Doelpuntenmakers: Warner 2x en Niels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *