Bittere pil voor AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen in wedstrijd tegen de Urkers…

Maandagavond heeft het eerste team van AZVN een bittere pil moeten slikken. Want zvv Urk 3, een nog onbekende tegenstander die ook (nog) niet hoog op de ladder in de competitie stond, gooide flink veel roet in het eten. Niet alleen werd er verloren, maar de Urkers wisten de boys van AZVN op de nul te houden. Dat er in een wedstrijd niet gescoord is, was al heel lang geleden, namelijk op 29 april 2016, dus bijna 4 jaar geleden; er werd (toen nog in de 1e klasse) met 7-0 verloren van Vaassen 2. Nu werd het 0-4 voor Urk, al hadden ze daar wel paal en lat voor nodig…

Verslag AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen – zvv Urk 3

Uitslag: 0-4

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter: Ruben en Niels

Links: Patrick en Harold

Rechts/voor: Johan, Erik en Warner

Nog steeds zonder Matthias (geblesseerd) en nu zonder Richard (wintersport) bleven er dus weer 8 over. Maar in de zaal aanbeland bleek dat Urk nog méér op oorlogssterkte was, namelijk met 9 man. Dus we konden onze borst nat maken. Sowieso was het vooraf moeilijk in te schatten wat we konden verwachten omdat Urk nog maar 7 wedstrijden had gespeeld, en dus flink bij ons achter lag. Wel vervelend zoiets, maar blijkbaar is het voor de KNVB lastig (zo niet onmogelijk) om voor alle teams regelmatig wedstrijden in te plannen. Maar goed, we gingen het zien..

Het was wel gelijk duidelijk dat het een goed voetballende ploeg was, die niet snel balverlies leed en de bal dus goed in de ploeg kon houden. Daar hadden we de eerste minuten gelijk al last van, want we kwamen er niet echt aan te pas. Al had Warner nog wel het eerste schot op het doel, maar de keeper (die er niet zo uit zag maar uiteindelijk een enorme sta in de weg zou blijken te zijn) kon zijn schot pareren.

Dan na 4 minuten spelen ligt de bal opeens bij ons achter de doellijn. Een vrije trap voor Urk wordt snoeihard ingeschoten en belandt op de paal en via Henrico gaat de bal alsnog in het doel: 0-1. Een beetje sneue goal..

En daarna volgt er ruim een halfuur (!) dat er niet gescoord wordt. Al zijn er diverse (goede) kansen over en weer te benoemen. Zo heeft Urk 3 minuten later de opgelegde kans om de voorsprong te verdubbelen dankzij een snelle uitbraak, maar bij die 1 op 1 is Henrico de baas. Een minuut later krijgt Erik een prima kans maar van dichtbij schiet hij de bal tegen de keeper op. Weer een minuut later heeft Patrick een goede individuele actie maar zijn inzet spat op de paal uiteen. En weer 2 minuten later weet Warner met een diagonale pass Niels te bereiken maar zijn inzet gaat voorlangs. En dan weer 3 minuten later neemt Patrick een vrije trap en legt de bal op Warner, maar zijn schot gaat over.

De koots heeft over de laatste 10 minuten in de eerste helft niets opgeschreven. Weinig mogelijkheden worden gecreëerd, beide teams staan goed te verdedigen, en er wordt nauwelijks een opening gevonden. Van onze kant kwam dit toch door een bepaalde passiviteit, wellicht zelfs doorslaand naar een bepaald gebrek aan creativiteit. Maar ook doordat we dáárdoor gingen zoeken en vooral ook uit de positie liepen.

In de rust hier op gewezen. En de tweede helft begon in ieder geval beter want de eerste 10 minuten waren voor ons. En ook eigenlijk weer voor de keeper van Urk… Want er kwamen genoeg (schiet)kansen maar bij schoten van Warner, Patrick en opnieuw Warner was de keeper goed attent. En leek ie eindelijk verslagen bij een schot van Warner, belandt de bal op de lat…

Drie minuten later krijgen we dé opgelegde mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Erik speelt de bal op Harold die door het centrum komt tot vlak voor de keeper; de keuze was óf zelf binnen te schieten of het tikje opzij op de vrijstaande Warner. Harold besluit tot het laatste maar de lange keeper heeft h’m door en plukt de bal voor Warner weg. Zonde.

Dan 12 minuten voor tijd krijgen we de deksel op de neus. Bij een op zich mooi opgezette 1-2 door Urk kan Warner z’n man niet houden, die vervolgens laag binnen puntert: 0-2.

Weer 5 minuten later wordt het zelfs 0-3. Patrick kan het ‘linkerpootje’ van Urk niet houden en omdat ook Erik niet voldoende naar binnen knijpt krijgt hij vrij baan voor het schot: 0-3 dus.

Vijf minuten voor tijd krijgen we nog een vrije trap die Patrick goed binnen schiet maar opnieuw is de Urker keeper de baas.

In de slotsecondes wordt het voor de statistieken nog 0-4 via een uitbraak waarbij 2 man van Urk ook Henrico teveel is.

Het was dus een pittig potje, met een fysiek sterke tegenstander die zich niet makkelijk uit liet spelen. Daar zullen we zelf toch wat meer tegenover moet zetten: meer beweging zonder bal, agressiever spelen, om zo ook creatiever en verrassender te kunnen zijn. En een beetje minder pech zou ook wel lekker zijn natuurlijk…

De (teleurgestelde) koots.

Doelpuntenmakers: ………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *