AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen ook te sterk voor NSC Nijkerk 3…

Maandagavond heeft het eerste team van AZVN een 9-6 overwinning behaald op de nieuwe (én uiterst sympathieke) tegenstander NSC Nijkerk 3. Oh nee, toch niet.. Op het wedstrijdformulier staat 8-7 dus deze eindstand gaat de boeken in. Dit ondanks dat spelers, koots, publiek én tegenstander er van overtuigd waren dat het toch écht 9-6 was, bleef onze scheids bij de eindstand in zijn opnoteerboekje.. Uiteindelijk prima natuurlijk, maar hij maakte de wedstrijd in de laatste minuten dus nog wel even écht en onterecht spannend…

Verslag AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen – NSC Nijkerk 3

Uitslag: 8-7 of 9-6

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter: Richard en Niels

Links: Patrick en Harold

Rechts/voor: Johan, Erik en Warner

Zonder Matthias (geblesseerd) en zonder Ruben (werk) bleven er dus 8 over. En we moesten dus tegen een tegenstander waar we nog niet tegen gespeeld hadden. Zij stonden op de ranglijst ver achter maar hadden ook maar liefst 6 wedstrijden minder gespeeld. Een flink vertekend beeld dus.. Het bleek ook een goede lastige en technische ploeg te zijn, met aardig wat individuele kwaliteiten. Alleen de keeper kon niet echt mee in dit niveau..

Het eerste (waarschuwings)schot werd gelost door een NSC-er maar knalt recht op Henrico.. Daarna wordt Patrick uitgespeeld maar gelukkig scoren ze niet uit deze kans. En dan zomaar uit het niets ligt ie aan de andere kant in het netje. Een mooie individuele passeeractie van Warner bekroont hij met een doelpunt: 1-0.

En daarna gaat het even hard. Want 3 minuten later leidt Niels balverlies maar het schot van NSC wordt in eerste instantie nog gekeerd door Henrico maar is daarna kansloos bij de rebound: 1-1. Een minuut later vergeten we mee te lopen met de tegenstander (een trekje die helaas toch wel (te) vaak voorkomt tegenwoordig..) en is het alweer 1-2. Gelukkig maakt Erik dit foutje een minuut later alweer goed; Niels speelt Erik in en hij schiet vanuit de draai goed raak: 2-2.

Daarna krijgen we 2 goede kansen  om de voorsprong te pakken. Eerst een combi tussen Erik en Patrick waarna laatst genoemde op de keeper stuit, daarna een lange bal van Erik op de doorgelopen Richard, die vervolgens de keeper goed uitspeelt maar zijn inzet wordt nog uit het doel gegleden.

Tien minuten voor rust pakken we dan wel de voorsprong. Mét een fantastische aanval o.b.v. 1x raken.. Erik speelt de bal naar Johan, die doortikt op de vrijstaande Richard, die vervolgens de bal hoog doortikt op Patrick die op links vrijstaat. Hij volleert de bal in één keer uit de lucht richting doel; de lage bal is de keeper te machtig: 3-2.

Vier minuten later kan het maar zo weer gelijk zijn. Warner denkt een tegenstander te kunnen uitspelen voor ons doel maar dat lukt dus niet; de bal knalt daarna gelukkig op de kruising.

Een minuut later heeft Henrico één van z’n befaamde uitgooien en bereikt zo de weggelopen Patrick die op zich de bal goed controleert maar zijn inzet is helaas te slap. Even later is het wél raak. Een intrap van Richard op Erik die vervolgens de vrijstaande Warner vindt met een breedtepassje; laatstgenoemde prikt de bal in de korte hoek binnen: 4-2. Even wat marche…

En inderdaad even.. Want 2 minuten voor rust is Erik bij een verdedigende actie niet helemaal scherp en zo kan zijn tegenstander bij hem weglopen en vanaf de zijkant scoren: 4-3.

En toch is dat niet de ruststand want in dezelfde minuut maakt Warner met een individuele actie de marge weer op twee: 5-3, tevens ruststand.

Het fluitsignaal voor de tweede helft heeft nog maar nauwelijks geklonken of de bal lag alweer in het NSC-netje. Niels ziet de doorgelopen Harold voorin helemaal vrij staan en zijn lange pass komt goed aan en wordt ook goed door Harold aangenomen; vervolgens neemt hij de bal ‘snoeihard’ op de pantoffel richting korte hoek: 6-3.

Toch geeft NSC niet op, in tegendeel, ze zoeken nadrukkelijk ons doel. En wij hebben er best wel moeite mee en moeten ook diverse kansen weggeven. En dat duurt maar liefst 10 minuten! Eerst een schot die door Henrico onschadelijk wordt gemaakt, daarna een strakke diagonale pass die bij de tegenstander uitkomt en die vervolgens de buitenkant van de paal raakt. Maar dan worden we in een aanval helemaal zoek gespeeld en door die chaos weet NSC te scoren: 6-4. Even later wordt Niels uitgespeeld maar gelukkig puntert z’n tegenstander nipt naast.

Dan pakken we het eindelijk weer iets op. Eerst een korte 1-2 tussen Erik en Patrick, maar hij schampt de bal voorlangs. Even later krijgt Warner de bal en even over de middenlijn waagt hij een laag schot richting doel die half gekeerd wordt door de keeper; de bal komt vervolgens bij Erik terecht die vanaf de achterlijn teruglegt op de inkomende Harold die goed binnen schiet: 7-4.

Maar een minuut later is de marge wéér terug naar 2. Aan onze rechterkant frommelt de tegenstander zich te makkelijk langs 2 spelers van ons, waarna hij de bal breed legt op de tegenstander van Niels die dit ff niet doorhad blijkbaar: 7-5.

Dan 9 minuten voor tijd moet de keeper van NSC aan de noodrem trekken waarna hij vervolgens met geel eraf moet. Deze overtal spelen we in eerste instantie totaal niet goed uit. Maar gelukkig verslikt een tegenstander bij een tegenaanval zich in Patrick die de bal bij hem ontfutselt en daarna de invalkeeper goed omspeelt en de bal in het lege doel legt: 8-5.

En vijf minuten voor tijd ontstaat de veilige marge van 4 doelpunten; een mooie combi tussen Richard, Warner en Johan brengt laatstgenoemde vrij voor het doel en hij legt de bal rustig in het inmiddels lege doel: 9-5.

Maar dan breken er nog een aantal lastige minuten aan. Want NSC weet nog te scoren (ook door weer enige chaos aan onze kant), wat op zich niet zo’n probleem zou zijn, ware het niet dat de scheids dit als een aansluitingstreffer (namelijk de 8-7) noteerde. Blijkbaar had hij ergens tijdens de wedstrijd een kruisje aan de verkeerde kant gezet. Uiteraard waren wij, inclusief de koots, hierdoor wel even van slag. Enige overredingskracht hielp echter niet, wat de koots toch wel onredelijk vond en liet dit ook blijken. Waarna hij mocht gaan afkoelen op de tribune… Gelukkig bleef het daarbij waardoor de overwinning in ieder geval niet meer in gevaar kwam.

Na afloop bleef dit nog wel even ‘het gesprek van de dag’, mede ook omdat de koots van de tegenstander er ook van overtuigd was dat het 9-6 was; ook hij probeerde hier de  scheids er van te overtuigen maar die bleef bij zijn administratie. De koots bood vervolgens nog wel even z’n excuses aan die blijkbaar geaccepteerd werden door de scheids. Een hectisch slot van een overigens mooi, spannend en vooral ook sportief potje voetbal.

De (weer tot rust gekomen) koots

Doelpuntenmakers: Warner 3x, Patrick 2x, Harold 2x, Erik en Johan (het zijn er toch écht 9…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *