AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen pakt degelijke overwinning zonder sprankelend te spelen…

Afgelopen maandag was de wedstrijd tegen Futsal Harderwijk 3 (opnieuw) ingepland. En nu kwamen ze wél opdagen, al was het een heel ander team als toen we in de heenwedstrijd tegen hadden gespeeld. Nu allemaal jonge knapen, dus dat was wel andere koek.. En dat bleek ook wel, al hebben we nooit echt in de problemen gekomen. Na een 4-1 ruststand stond na 50 minuten spelen de 6-3 eindstand op het bord. In de 2e helft dus gelijkgespeeld… Maar goed, de punten waren binnen, op naar volgende week maandag, wanneer (het voor ons nog onbekende) NSC 3 op bezoek komt…

Verslag AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen – Futsal Harderwijk 3

Uitslag: 6-3

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter: Matthias en Ruben

Links: Patrick en Harold

Rechts/voor: Niels, Erik en Johan

Het leek er op dat we deze avond helemaal compleet zouden zijn. En dat zou betekenen dat 2 spelers als reservist zouden moeten worden aangewezen. Uiteindelijk bleek dat Warner tot 7 uur moest werken dus voor hem was de wedstrijd niet mogelijk. De tweede reserve was dit keer Richard.

We wisten dus niet wat we konden verwachten; één speler kwam bekend voor van vorig seizoen, de rest niet.. Maar goed, jonge knapen dus conditioneel zou het best eens pittig kunnen worden, maar deze boys kunnen vaak wel wat met een bal. Scherpte was benodigd.. En die ontbrak eigenlijk gelijk al. De eerste actie was overigens voor Patrick, maar zijn schot met rechts ging via de keeper over. Maar een minuut later kon Henrico al vissen. Uit een intrap (!) werd de bal vrij voor gespeeld waar Niels duidelijk nog niet wakker was en z’n tegenstander vrij baan gaf om te scoren: 0-1. Even slikken…

Minuutje of wat later hebben we een mooie (lange) 1-2 tussen Erik en Johan maar de teruggelegde bal schoot Erik naast. Even later aan de andere kant een schot van een Futsaller waar Henrico redding weet te brengen.

Dan na 10 minuten weten we te scoren. Niels ziet Patrick in de verte vrijstaan en zijn pass komt op maat/borst aan waarna Patrick hem goed klaar legt om te scoren: 1-1.

Weer 5 minuten later zijn we in de aanval en de breedte pass van ….. wordt door een Futsaller onderschept maar ook langs zijn keeper in het doel geschoven: 2-1.

En 4 minuten later hebben we een mooie aanval waaruit we weten te scoren; deze loopt via Harold, die vervolgens Erik aanspeelt, en hij tikt de bal weer door naar Johan die goed in de korte hoek scoort: 3-1.

In die laatste minuten voor rust krijgen we nog diverse (schiet)kansen, maar achtereenvolgens Matthias, Patrick en Erik (deze laatste na een mooie 1-2 met Patrick) weten het net niet te vinden.

Toch weten we in de slotseconden voor rust nog te scoren, en hoe.. Een mooie aanval waarbij Futsal zoek gespeeld wordt, incl keeper. Erik speelt Ruben aan en die komt daarmee vrij voor de keeper, omspeelt hem en tikt dan beheerst breed op de meegekomen Erik die de bal kan binnen tikken: 4-1.

Een mooie ruststand.. Maar toch, het is en blijft zaalvoetbal. En ja, al 2 minuten na rust ligt bij ons de bal in het doel. Een vrije trap voor Futsal die hard binnen geschoten wordt in de ‘hoek van de keeper’… 4-2.

Maar we pakken het daarna op zich wel weer goed op. Eerst heeft Erik een mooie steekbal op de vrijgekomen Johan, maar zijn inzet wipt hij naast het doel. Met iets meer rust had er meer in gezeten.

Twee minuten later is het wél raak. Erik speelt Patrick aan, en die passeert z’n tegenstander binnendoor waarna zijn bal richting verre hoek gaat: 5-2.

Met nog een kwartier op de klok komen we in een 4 tegen 3 situatie terecht; een tegenstander krijgt geel vanwege niet voldoende afstand. Dit spelen we goed uit, waarbij we uiteindelijk ook scoren; opnieuw zo’n steekballetje van Erik, maar nu op zijn broer die de bal nu wél binnen werkt: 6-2.

Tien minuten voor tijd heeft Matthias een mooie lange pass op Johan, maar helaas gaat zijn inzet wederom naast. Even later heeft een Futsaller een goede beweging naar binnen en een vlammend schot, maar Henrico weet met een reflex de bal met één hand uit het doel te ronselen.

Dan verslikt Ruben zich (als laatste man..) in de bal en de tegenstander waarna hij de tegenstander vast pakt. Hij krijgt gelukkig ‘maar’ geel waardoor we in de 3 tegen 4 situatie komen. Deze houden we met enig kunst en vliegwerk én een paar goede reddingen droog. We krijgen bijna zelfs nog zélf een kans maar Johan weet het niet uit te buiten.

Daarna krijgen we toch nog een doelpunt om de oren; de omschakeling was een beetje zoek op het laatst waardoor zij nog konden profiteren: 6-3. Even daarna viel Matthias uit met een enkelblessure; hopelijk valt het mee..

Dan vlak voor tijd nog een goede kans voor Harold, na een mooie 1-2 met Erik, maar hij stuit op de keeper. Daarvóór waren we nog bijna een bal kwijt geraakt toen Erik in vrijstaande positie de teruggelegde bal zo’n beetje richting de maan schoot…

Toch een prima overwinning, al was het nog niet zoals we kunnen..

De (redelijk tevreden) koots.

Doelpuntenmakers: Patrick 2x, Johan, Erik, Niels en een Futsaller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *