AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen op verrassende wijze overklast door HZVV 3…

Vrijdagavond moest het eerste team van AZVN het in Hierden opnemen tegen het derde team van HZVV. In november was in de thuiswedstrijd nog met 2-1 gewonnen van dit team maar dat was toen ook een moeizame overwinning. Dus het zou sowieso een pittig potje worden. Zeker ook omdat bij ons eerste 3 man ontbrak. En bij HZVV waren ook 4 andere namen/spelers opgegeven. En dat bleken flinke versterkingen te zijn. HZVV was (mede hierdoor) een flink maatje te groot. De tweede helft was weliswaar qua cijfers gelijk, maar het verschil was al in de eerste helft gemaakt. En zo moest er een 8-5 nederlaag geslikt worden…

Verslag HZVV 3 – AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen

Uitslag: 8-5

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter: Richard en Ruben

Links: Harold en Patrick

Rechts/voor: Niels, Johan en René

Van Erik en Matthias was al bekend dat ze er niet bij zouden zijn, maar ook Warner moest zich op de dag zelf afmelden; hij bleek nog teveel last te hebben van de tik op z’n hoofd/neus in de wedstrijd van afgelopen maandag. De koots moest dus nog even op zoek naar een spits en gelukkig was René van Leeuwen vanuit het vijfde beschikbaar. Want ook Harold was nog een vraagtekentje omdat hij die maandag op het laatst nog door z’n enkel was gegaan. Maar dat viel uiteindelijk wel mee..

En dan HZVV.. Deze vereniging uit Harderwijk heeft meer dan 10 teams, en dus een flink potentieel spelers om uit te kiezen op het moment dat het team niet compleet is. En dat bleek ook, want ten opzichte van de vorige wedstrijd was meer dan de helft van het team vervangen. Dus tja, tegen welk team hadden we in november gespeeld, en tegen welk team hebben we nu gespeeld..

Hoe dan ook, deze avond stond er een HZVV-team met veel kwaliteiten: snelheid, technisch, inzicht, maar ook een flinke wil om te winnen. We waren nog maar nauwelijks begonnen of de bal lag er bij ons al in. Johan was (nog) niet scherp en moest z’n man op snelheid laten gaan, en hoppa, 1-0.

Maar een paar minuten later hadden we de gelijkmaker op de schoen. Een hele mooie aanval via Ruben, die Johan aanspeelt, die vervolgens Harold in vrije positie aanspeelt, maar zijn inzet gaat nipt naast..

Weer een paar minuten later kon HZVV weer scoren maar de inzet belandt via Henrico op de paal. Even later had Richard een prachtige pass van achteruit in de loop van Patrick, maar zijn volley in vrije positie verdwijnt naast het doel. Weer 2 minuten later krijgen we opnieuw een kans; Richard brengt René in stelling maar zijn inzet wordt door de keeper gepareerd.

En dan 3 minuten later krijgen we een ongelukkige goal om de oren. We worden in die aanval wel even een beetje zoek gespeeld maar de inzet wordt uiteindelijk door Harold van richting veranderd en verdwijnt bij ons in het doel: 2-0.

Dan gebeurt er 5 minuten even vrijwel niks, maar daar aansluitend  wél.. Een strakke lage pass van achteruit bij HZVV komt bij hun spits terecht die uit de rug van Ruben de ruimte had gezocht. Ruben reageert te laat en de pass komt goed aan, waarna de spits in de korte hoek slim scoort: 3-0.

De laatste vijf minuten waren hectisch; best nog wel veel kansen voor HZVV, maar Henrico weet verder zn doel schoon te houden. Aan de andere kant hebben René en Harold nog een kans(je) maar ze weten niet te scoren.

De tweede helft beginnen we dus met een achterstand van 3 doelpunten maar tóch hebben we direct een goede mogelijkheid om onze eerste goal te maken; een mooie combi tussen Johan en Niels, die vervolgens Ruben aanspeelt maar zijn inzet wordt gered door de keeper.

En dan even later is het 4-0.. Ruben leidt helaas balverlies en dat is gelijk fataal..

In de laatste 20 minuten vallen er nog 9 doelpunten.. Eindelijk scoren we dan toch.. Uit een corner komt de bal bij Richard, die daarna de bal bij René kan krijgen; hij scoort uit de draai ons eerste doelpunt: 4-1.

Maar een paar minuten later is Patrick niet geheel bij de les en in laatste positie ziet hij te laat z’n tegenstander vrijstaan: 5-1.

Toch komen we 4 minuten later weer iets terug; een goede actie van Ruben die Harold in staat stelt om te scoren. Hij faalt niet: 5-2.

Lang kunnen we er niet van genieten, want 2 minuten later worden we helemaal weg gespeeld en is het weer 6-2.

Weer 3 minuten later komen we wéér tot 3 doelpunten verschil; ditmaal een mooie individuele actie van Patrick die deze ook promoveert tot doelpunt: 6-3. Wéér een beetje hoop..

Maar heel even trouwens, want een minuut later moet Henrico opnieuw vissen; 7-3.

Even later hebben Patrick en René een goede combi, maar de inzet van René wordt door de keeper gestopt. Maar een minuut later wél succes voor René: wederom krijgt hij de bal via Patrick, en de half hoge bal weet hij met z’n punt achter de HZVV-keeper te krijgen: 7-4.

En zoals het in de tweede helft steeds gaat, het volgende doelpunt is weer voor HZVV. Ditmaal balverlies van Ruben waarna Henrico simpel gepasseerd wordt: 8-4.

Vlak voor tijd wordt de stand nog iets draaglijker; een mooie individuele actie van Ruben stelt hem in staat om de inmiddels vrijgekomen Johan te bereiken die daarna goed scoort: 8-5.

Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat nog vele kansen voor HZVV onbenoemd zijn, enerzijds doordat Henrico veel heeft tegen gehouden, anderzijds doordat HZVV slordig de (potentiële) kansen uitspeelden. Dat Henrico na afloop ook helemaal total loss was zegt genoeg….

Naast dat de tegenstander puik speelde moeten we ook naar ons zelf kijken.We hadden teveel slordige passes waardoor teveel mis liep bij ons. Maar er viel deze avond (voor de neutrale voetballiefhebber) ook genoeg te genieten: de vele schijnacties, de panna door Patrick, de onnavolgbare actie van Ruben, de uit de lucht geplukte bal door ‘Bergkamp’, de vliegensvlugge acties van de kleine HZVV-ers waarbij ook Richard even in de luren gelegd werd.. En nóg meer…

Komende maandag kunnen we ons weer revancheren tegen Futsal Harderwijk 3; dit team schijnt een metamorfose te hebben ondergaan en bestaat nu uit allemaal jonge gasten. We gaan het zien…

De (teleurgestelde maar ook berustende) koots.

Doelpuntenmakers: René 2x, Harold, Johan en Patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *