AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen trekt in spannende en intensieve pot aan het langste eind…

Tegenstander was De Lenco’s 1 uit Putten, een letterlijk compleet team die het de boys van het eerste ontzettend moeilijk hebben gemaakt. Maar ze bleven overeind, door strijd, effectiviteit, onmacht bij de tegenstander om een goal te maken maar vooral ook dankzij een puike partij van onze keeper Henrico. Jammer dat hij in de allerlaatste minuut nog 2 om de oren kreeg, maar goed, toen was het kwaad voor De Lenco’s al geschied en konden we een 4-2 overwinning noteren…

Verslag AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen – De Lenco’s 1

Uitslag: 4-2

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter: Matthias en Ruben

Links: Patrick en Harold

Rechts/voor: Erik, Johan en Warner

Zonder Richard (werd iets met verstand weg gehaald) en Niels (door z’n rug gegaan) werd aangetreden tegen deze naaste concurrent. Deze ploeg had (hád dus..) 3 verliespunten minder en gezien de uitslagen moest dit wel een moeilijke tegenstander zijn. De koots had ze al eerder gezien en ook toen (al was het tegen Futsal Harderwijk) was al zichtbaar dat ze het zaalvoetbalspelletje goed beheerste. En dat bleek ook deze avond.  

Het werd een open wedstrijd, met kansen over en weer. De eerste kans (of kansje) na wee minuten was voor ons. Maar dat werd wel een móóie kans; een verre pass van Patrick van achter uit op Erik die op rechts iets vrij stond en hij neemt de bal direct op de pantoffel. Helaas ging deze volley over..

Een minuut later het eerste waarschuwingsschot van de tegenstander, maar die gaat net naast. Even later is het voor ons wél raak. Patrick probeert het maar eens van afstand en zijn lage verdekte schot verrast de keeper en de bal gaat in de hoek binnen: 1-0. Direct een mooie opsteker dus..

Een paar minuten later kon het maar zo 2-0 worden; Harold heeft de bal in het midden en brengt Johan op links in stelling, maar zijn inzet belandt op de keeper.

Dan gebeurt er een vijftal minuten niets noemenswaardig, maar daarna pakt Henrico z’n rol. Eerst was er de redding met de voet, daarna in een 1 op 1 situatie blijft hij de baas. Ook weet Matthias een keer bij de doellijn nipt redding te brengen..

En ja, dan gaat ie er aan de andere kant erin. Een mooie individuele actie van Patrick die z’n man door de benen speelt en vervolgens de vrijkomende Erik aanspeelt die de bal vanuit de draai met buitenkant voet de keeper van dichtbij verrast: 2-0.

Maar de minuten daarna is Henrico weer aan de beurt. Met 3 puike reddingen op rij houdt hij de tegenstander op afstand.

De laatste vijf minuten voor rust rollen er 3 kansen voor ons uit de koker. Eerst een mooie aanval via Erik, op Harold die vervolgens de inkomende Johan bedient, maar die komt net niet goed uit en de bal gaat via de punt van z’n schoen naar Verweggistan. Even later is het opnieuw Johan, die dit keer door Erik wordt aangespeeld, in kansrijke positie maar nu brengt de keeper redding.

Dan in de laatste minuut voor rust pakken we een heerlijke derde goal. Een mooie uitbraak via Erik die Warner in stelling brengt en hij schiet goed binnen: 3-0 ruststand.

De rust gebruikt de koots de mannen op scherp te houden. Want we kregen in de eerste helft toch wel behoorlijk veel kansen tegen, én de tegenstander was maar liefst met 9 man dus het kon ook nog wel eens een conditiepuntje worden..

Vlak na rust laat De Lenco’s er geen gras over groeien en trekken gelijk fel ten aanval. Maar goed dat Henrico ook de tweede helft bij de les is want hij pakt gelijk 3 ballen op rij. En bij de vierde (open) kans vergeet de tegenstander de bal in het lege doel te werken.

Dan na 6 minuten krijgen we eindelijk een kans, of eigenlijk die creëert Patrick zelf. Hij gaat vanaf eigen helft op avontuur en weet 3 tegenstanders te omzeilen maar komt dan net niet goed uit om de bal af te kunnen maken, z’n inzet verdwijnt in het zijnet.

Een paar minuten later hebben we een goede uitval via Harold die de bal iets moeilijk bij Ruben krijgt die vervolgens net niet goed bij de bal kan en de keeper kan moeizaam redding brengen.

Dan na 10 minuten hebben we een goede uitbraak die we wél goed uitspelen. Ruben krijgt de bal en speelt vervolgens rustig Warner aan die opnieuw scoort: 4-0.

Maar ja, nog een kwartier te spelen en we stonden steeds flink onder druk dus er kon nog van alles gebeuren. Maar eigenlijk gebeurde er steeds hetzelfde: dikke vette kansen voor de Puttenaren maar steeds verwerkte Henrico deze tot mislukkingen. En kon hij het zélf niet dan verprutste de tegenstander de kans zélf wel, zo ook 10 minuten voor tijd toen een speler van De Lenco’s de bal vanaf anderhalve meter over het lege doel schoot.

En dit bleef wel even zo door gaan. De counters die we zélf hadden speelden we zeer slordig uit, anders was het al eerder beslist geweest.

Henrico verdiende het om de nul te houden deze wedstrijd maar in de allerlaatste minuut moet hij toch nog 2x capituleren. Eerst is het Warner die, ondanks de waarschuwing, de man uit z’n rug laat lopen en hij scoort nu wél beheerst in het lege doel. En vanaf de aftrap verprutsen we de bal en de tegenaanval is wéér raak. Maar dit was ook wel het laatste wapenfeit van de tegenstander want de scheids fluit direct daarna voor het einde van de wedstrijd, en de 4-2 overwinning is een feit.

Een wedstrijd vol strijd en passie, mét een dosis geluk én een fantastische keeper op het doel bracht ons op de ranglijst (qua verliespunten) weer naast De Lenco’s. En zij mogen volgende week woensdag aantreden tegen de koploper, SV Putten. Zal ook een mooi potje worden..

Zélf mogen we eerst vrijdag naar Hierden om de ook moeilijke pot tegen HZVV 3 te spelen (waar we in de thuiswedstrijd nipt met 2-1 van hebben gewonnen..). En komende maandag alweer, dan heeft de KNVB de nog niet gespeelde wedstrijd (toen de tegenstander niet op kwam dagen..) tegen Futsal Harderwijk 3 plotseling vastgesteld. Een druk programma dus voor de boys… en voor de koots…

De (zeer tevreden) koots

Doelpuntenmakers: Warner 2x, Patrick en Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *