AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen speelt ondermaats en morst punten…

Het eerste team van AZVN heeft maandag een moeilijke pot gespeeld tegen een nieuwe tegenstander, Watergoor 1 uit Nijkerk. Een stevige en taaie tegenstander die het de boys van het eerste meer dan moeilijk maakte. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het uiteindelijke gelijke spel niet geheel verdiend was. Te statisch, slechte omschakeling, de tegenstander veel te veel ruimte geven en niet mee lopen met je tegenstander waren onder andere de ingrediënten waardoor het zo stroef liep. Een hele fijne ingeving in de laatste minuut van onze aanvoerder leverde tóch nog een puntje op…

Verslag AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen – Watergoor 1

Uitslag: 5-5

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter: Matthias en Richard

Rechts: Niels en Ruben

Links/voor: Patrick, Erik en Johan

Zonder Harold (onduidelijke reden) en zonder de nog wat ziekjes ogende Warner, maar mét Patrick en Ruben die allebei terug kwamen van een enkelblessure, werd aangetreden tegen deze nieuwe tegenstander. Het bleken jonge gasten te zijn die een aardig balletje konden trappen. Ze waren ‘maar’ met z’n 6en (waarvan 4 uit één familie..) maar die ene wissel was geen probleem voor hen. Ze bleven maar gaan, iets waar wij te weinig tegenover konden stellen. Zoals in de aanhef geschreven kwamen we maar niet in ons spel. Lag het aan de tegenstander? Of moeten we toch de hand in eigen boezem steken..? Het oogde in ieder geval niet zoals we gewend waren. Lag het aan de feestdagen..?

Want oei oei oei, wat hadden we het moeilijk met name in die eerste fase. Of zeg maar eerste helft.. Na 5 minuten had het al makkelijk 0-3 kunnen staan maar Henrico en lat voorkwamen dit. Want na 5 minuten stond het opeens 1-0.  Overigens uit een mooie aanval, opgezet door Erik die diagonaal op de overgestoken Ruben passte die vervolgens een rustig balletje breed legde op de vrijstaande Patrick, die goed binnen schoot.

Maar daarna was het weer Watergoor wat de klok sloeg. Het was Henrico die ons in eerste instantie vooral in de wedstrijd hield met een aantal puike en soms ook moeilijke reddingen. Tussendoor nog een schot van Erik die de keeper van Watergoor weer onschadelijk maakte.

Maar dan 2 minuten voor tijd hebben we een zeer slechte omschakeling; sowieso blijven 2 man voorin staan, de overtal was voor de andere 2 te machtig waarna Watergoor het prima uitspeelt: 1-1.

Vlak voor de rust hadden we nog sneaky op een voorsprong kunnen komen bij een uitval met 3 tegen 2 maar Ruben aarzelt te lang en kan er geen goed vervolg aan geven.

In de rust de boys nog wat meegegeven over wat er niet goed ging: teveel ruimte geven, zelf te weinig (inspelen en door)bewegen zodat er veel te weinig verrassend gespeeld werd. En ook onze spits was te moeilijk aanspeelbaar en liep ook teveel uit die positie..

Mooi gesproken wellicht maar aan het begin van de tweede helft was het echt niet beter. Sterker nog, we geven gewoon teveel weg. Al was de eerste kans nog voor ons; Erik speelt de bal op Patrick maar zijn inzet gaat net naast.

Na 5 minuten ligt de bal opeens bij ons in het netje. En geheel eigen schuld.. Matthias denkt een lange (risicovolle) pass van achteruit te kunnen geven maar dit mislukt volledig waardoor een Watergoordenaar de bal kan oppikken en met nog eentje simpel Henrico kan uitspelen: 1-2.

En een minuut later is het wéér raak. Een vrije trap tegen wordt simpel langs onze muur gespeeld op een geheel vrij staande speler die vervolgens ook makkelijk scoort: 1-3.

We herpakken ons enigszins en beseffen dat er toch wel een schepje bovenop moet om nog enig resultaat te behalen. Eerst een schot van Richard die helaas over gaat. Maar na 12 minuten hebben we zelf een goede onderschepping door Partick die de bal doorspeelt op Erik en zelf ook doorloopt waarna hij de bal op maat terug krijgt van Erik en goed scoort: 2-3. Er is weer hoop..

Maar 3 minuten later hebben we wéér een slechte omschakeling en verdedigen niet mee: 2-4.

Gelukkig weet Patrick in die zelfde minuut opnieuw de aansluitingstreffer te scoren; een verdekt laag schot is de keeper van Watergoor te machtig: 3-4.

Dan een minuut later krijgen we zelf ook een vrije trap die identiek genomen wordt; Patrick doet alsof hij schiet maar speelt de bal in op de vrijstaande Ruben. Zijn inzet schampt de buitenste paal en gaat naast.

Een paar minuten later krijgt Watergoor opnieuw een beste kans maar gelukkig gaat deze net naast.

Dan 4 minuten voor tijd komen we op gelijke hoogte. Richard speelt de bal op Ruben die vervolgens beheerst afmaakt: 4-4.

Maar het blijft spannend. Twee minuten voor tijd worden we redelijk uitgespeeld en is het enigszins chaos voor het doel. Toch lijkt Johan de bal nog te kunnen pareren maar dat gebeurt maar half waarna de bal ongelukkig richting Henrico stuitert en via hem het doel in verdwijnt: 4-5.

Dit lijkt zo vlak voor tijd op een nederlaag.. Maar dan krijgt Matthias een breedtepassje van Niels en niet nadenkt en direct uithaalt, boven in de linker hoek, de keeper verbouwereerd achterlatend: 5-5.

Al met al best wel een klein gestolen puntje. Maar goed, dat mag ook wel eens..

We zullen maar zeggen dat het de feestdagen waren. Want het voetbal kan natuurlijk niet zo maar weg zijn.. Het is aan de boys om het tegendeel te bewijzen, en dat kan maandag alweer. Tegen zeker ook een moeilijke tegenstander, de Lenco’s uit Putten. Qua verliespunten staan ze er al beter voor, dus om bovenin aan te blijven haken is eigenlijk een overwinning nodig.

De (enigszins onthutste) koots

Doelpuntenmakers: Patrick 3x (een hatrick dus..), Ruben en Matthias

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *