AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen pakt maandagavond de 3 punten tegen ’s Helo 2…

Het eerste team van AZVN moest maandag aantreden tegen ‘laagvlieger’ ’s Helo 2 uit Ermelo. Nou ja, dat laag vliegen viel reuze mee.. Gezien het verloop van de wedstrijd eigenlijk onbegrijpelijk dat deze ploeg slechts 11e staat op de ranglijst. Het was een behoorlijk gewijzigde (én betere) ploeg ten opzichte van de wedstrijd in Ermelo. Al hadden we het daar ook al moeilijk. Maar deze keer werd zelfs de nul gehouden, al was daar wel een flinke strijd en een portie geluk (die je soms afdwingt zeggen ze wel eens..) voor nodig. Dankzij treffers van Richard en Niels stond uiteindelijk de 2-0 op het scorebord…

Verslag AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen – ’s Helo 2

Uitslag: 2-0

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter/rechts: Matthias, Richard en Niels

Links/voor: Erik, Johan en Warner

Zonder Patrick, Ruben (beiden geblesseerd) en Harold (privé) bleven er wederom 7 spelers over. En inderdaad, vooraf denk je dat dit niet een heel moeilijke pot zou moeten worden. Maar viel dat even tegen.. Het team uit Ermelo speelde een sterke wedstrijd waar we best veel moeite mee hadden. Veel schoten uit de tweede lijn maar ook individuele passeeracties (die we overigens wel een beetje té makkelijk lieten gaan) leverden de Ermeloërs flinke kansen op. Maar Henrico was deze avond onpasseerbaar; onduidelijk waar hij al die engeltjes vandaan had maar die hielpen flink mee om het doel schoon te houden..

De eerste 10 minuten waren eigenlijk volledig voor Ermelo. Al was het eerste wapenfeitje voor Richard maar zijn schot van afstand ging over. Daarna draait ’s Helo goed warm en krijgen wij het daardoor behoorlijk warm van. Na 5 minuten heeft de spits een mooie actie door Johan én Henrico te passeren maar vrij voor het lege doel presteert hij het om de paal te raken.. Pfffieuw… De toon was gezet.. Een paar minuten later draait een speler bij Matthias weg maar Henrico weet met z’n voet redding te brengen. En weer 3 minuten later een schot van Ermelo maar ook deze spat op de paal uiteen.

Dan eindelijk na 11 minuten krijgen wij letterlijk bijna een doelpunt cadeau. Een lange terugspeelbal van een speler van Ermelo wordt de keeper bijna te machtig en de bal rolt door z’n benen op de paal.. Dat is blijkbaar het teken om zelf wat meer in de wedstrijd te komen. In die zelfde minuut heeft Warner een goede actie en schiet uit de draai, helaas op de keeper. Daarna hebben we een mooie (te) flitsende aanval via Eric op Richard die de bal hard doorspeelt op de vrijstaande Warner maar de bal is net te scherp..

Zes minuten voor de rust leiden we (dom) balverlies maar de tegenstoot levert slechts een bal net naast op. De laatste kans voor rust is weer voor ons; een mooie combi tussen Johan en Erik stelt Johan in staat om af te vuren maar zijn schot gaat helaas naast..

De tweede helft beginnen we goed; eerst een goede actie van Warner die naar z’n linkerpootje draait en hard uithaalt maar de keeper pareert.. Vlot daarna schiet Richard vanaf rechts hard op het doel maar de bal gaat via de keeper naast. En weer even later schiet Warner nét naast..

Direct daarop mogen we weer onze handjes dicht knijpen; een lange bal van achteruit belandt op het hoofd van de spits waarbij Henrico te laat uit z’n doel is. De bal gaat gelukkig net naast het lege doel..

En dan opeens hebben we het geluk aan de andere zijde van de zaal. Erik speelt Richard in en die draait mooi weg om zo op doel te kunnen schieten; zijn lage bal gaat via via langs de verbouwereerde keeper het doel in: 1-0. Lekkah..

Het spel gaat over en weer; 5 minuten na ons doelpunt creëert ’s Helo opnieuw een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen maar de inzet knalt snoeihard op de lat. De rebound die hierop volgt wordt fantastisch door Henrico met z’n voet tegen gehouden.

Een paar minuten later is het opnieuw Warner die de keeper van Ermelo met een goed schot test maar hij blijft voor hem een sta in de weg. Maar in die zelfde minuut breiden we de voorsprong uit. Niels heeft net op onze helft een goede interceptie en speelt Erik aan om zelf ook mee te gaan met deze uitbraak; de broers spelen het goed en rustig uit zodat Niels de bal in het lege doel kan lopen: 2-0. Ook lekkah…

Een kleine 5 minuten later hebben we zelf een vrije trap diep op de helft van de tegenstander; een misverstand (zo zullen we het maar noemen..) leidt vervolgens prompt een uitbraak van een speler van ’s Helo in die oog in oog met Henrico z’n meerdere moet erkennen in onze keeper.

De ploeg uit Ermelo dringt verder aan en speelt alles of niks. Dat levert voor ons ook nog een paar mooie uitvallen op maar Erik (over) en Johan (op de keeper) weten dit niet uit te buiten. Aan de andere kant sputtert Ermelo nog flink tegen; een smerig puntertje door de benen van Matthias weet Henrico op schitterende manier met z’n voet onschadelijk te maken.

Vier minuten voor tijd weet een speler van ’s Helo wederom buitenom te gaan maar Henrico had al besloten om het doel schoon te houden.

De laatste kans was nog voor Johan; hij ontvangt de bal bij de linker zijlijn op het middenveld waar hij de keeper mooi omspeelt maar zijn punter van ver kan tegengehouden worden door een (toch) teruggekomen Ermeloër.

En zo was de overwinning een feit. Belangrijke puntjes tegen een verrassend sterke tegenstander (die ook als enige Putten een nederlaag heeft toegediend..).

Volgende week maandag (21.00 uur) de laatste wedstrijd van dit jaar, in de Brake alweer tegen Futsal Harderwijk.

De (zeer tevreden en ‘gelukkige’) koots.

Doelpuntenmakers: Richard en Niels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *