AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen heeft geen kind aan Futsal Harderwijk 3…

Afgelopen maandag moest het eerste team van AZVN aantreden in Harderwijk tegen Futsal Harderwijk 3. Deze ploeg stond een na laatste, had ook al wat punten in mindering ‘ontvangen’ en moest het doen zonder een tweetal geschorste spelers.. In eerste instantie waren we met z’n 8en maar Niels moest zich op het allerlaatste moment ziek afmelden. Maar de overgebleven 7 spelers bleken uiteindelijk voldoende om een ruime overwinning te pakken. Na een wat slordige eerste helft waarbij toch al 0-4 voorsprong werd gepakt kreeg de tweede helft ruimschoots een voldoende en liep de ploeg uit naar de 0-13 eindstand…

Verslag Fusal Haderwijk 3 – AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen

Uitslag: 0-13

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter/rechts: Matthias, Erik en Richard

Links/voor: Johan, Warner en Erik

Omdat Patrick (blessure), Ruben (werk) en dus Niels (ziek) er niet bij konden zijn én een paar spelers wellicht moeite zouden hebben om het te halen probeerde de koots in de avond nog een 8e speler te regelen. Helaas na een aantal pogingen moest hij dit staken. En dus dan maar met z’n 7en de strijd aan gaan.  Het werd een eclatante 0-13 zege. Een mooie ‘nul’ achter de naam van de weer opgestane Henrico..

De tegenstander had slechts één wissel, waarschijnlijk mede doordat twee spelers voor 5 wedstrijden waren geschorst.. Naast het kwaliteitsverschil was dit wel een oorzaak waardoor de ploeg het in de tweede helft volledig liet lopen.. Maar in de eerste helft had de voorsprong ook best groter gekund, of gemoeten. We speelden erg slordig, ondanks de ruimte die we kregen. Na 6 minuten spelen was het wel raak. Harold krijgt de bal en puntert hem van buiten de cirkel heerlijk boven in het dak van het doel: 0-1.

Dan weer 7 minuten verder krijgt eerst Harderwijk een kans maar de hoge bal gaat via de handjes van Henrico net over. Even later hebben wij een onderschepping via Richard die de bal doorspeelt op de diepgaande Johan die vervolgens, omdat de keeper van Harderwijk mee was in de aanval, de bal in het lege doel kan tikken: 0-2.

Direct daarna krijgt Harderwijk door ons slordige spel 3 kansen op rij maar de bal gaat er niet in. Paar minuten later is het Erik die voor de 0-3 aantekende. En bijna in die zelfde minuut heeft Erik een mooi passje op de vrijstaande Harold die de bal achter z’n standbeen langs het doel probeert binnen te werken maar zijn inzet belandt op de keeper. Een minuut later hebben we een hele goede uitbraak via Erik en Warner die Warner bekroont met de 0-4. In de laatste 4 minuten voor de rust heeft Warner nog een aantal goede mogelijkheden maar z’n vizier staat (nog) niet op scherp..

Dan in de tweede helft gaat het los:

Uitbraak Warner en Harold, laatst genoemde mikt op de paal.

Zelfde minuut aanval via Erik op Matthias die door passt op Warner, die vervolgens scoort met z’n hak: 0-5.

Vijf minuten later een aanval via Erik en Johan, en weer op Warner die goed scoort: 0-6.

Een minuut daarna een mooie aanval, opgezet door Warner, speelt op Erik, hij door op Johan en weer terug naar Warner die in de korte hoek scoort: 0-7.

Twee minuten later een uitbraak via Johan op Erik die er 0-8 van maakt.

En een paar minuten verder opnieuw een uitbraak met Warner en Erik die op de keeper schiet, maar de rebound is voor Johan: 0-9.

Dan de minuut erop  een actie van Erik, waarbij hij eerst de keeper op z’n weg vindt, maar de bal krijgt hij terug, wipt hem even op en volleert de bal in het doel: 0-10.

Dan pas 3 minuten later is het weer raak; Richard krijgt de bal op rechts en peert hem hoog in het doel: 0-11.

Daarna in dezelfde minuut speelt Warner de bal door op Harold, die de bal schiet maar helaas de kruising vindt.

Dan krijgen de Harderwijkers eindelijk een paar kansen; de eerst komt vanuit een uitbraak maar de bal verdwijnt naast het doel; even later een vrije trap voor de Harderwiekers maar die gaat via Henrico naast.

Twee minuten voor tijd hebben Erik en Warner opnieuw een goede combinatie waarna Warner deze mooi afmaakt: 0-12.

En een minuut voor tijd krijgt Erik het nog even op z’n heupen passeert 2, 3 man + de keeper en legt de bal in het doel: 0-13.

Laatste wapenfeit was voor Richard maar zijn schot gaat via de keeper net over.

Al met al een hele overtuigende overwinning tegen een zeer matig spelende tegenstander. Over twee weken is de return al, eens kijken of het in de Brake net zo makkelijk zal gaan….

De (uiteindelijk tevreden) koots.

Doelpuntenmakers: Warner 5x, Erik 4x, Johan 2x, Harold en Richard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *