AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen revancheert zich voor de nederlaag van vorige week…

Maandag heeft het eerste team een mooie, maar natuurlijk ook wel een ietwat gelukkige overwinning behaald op de nog onbekende tegenstander HZVV 3. Deze ploeg uit Harderwijk blijkt dit seizoen nieuw te zijn gestart in het zaalvoetbal. Nou, dat deden ze naar behoren. Het was een stevige fysieke tegenstander die goed voetbal speelde en qua spel ook meer had verdiend. Maar ja, als de aanvoerder z’n eigen glazen ingooit dan vraag je om moeilijkheden. En die kregen ze een minuut voor tijd want de overtal 4 tegen 3 werd iets gehaast uitgevoerd maar toch kon Johan zich de matchwinner noemen door het halve balletje van Ruben van dichtbij binnen te tikken. Daarmee was de eindstand van 2-1 bepaald…

Verslag AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen – HZVV 3

Uitslag: 2-1

Beginopstelling:

Keeper: Arjan van Manen

Achter: Richard en Matthias

Links: Harold en Ruben

Rechts/voor: Johan, Niels en Warner

Zonder Henrico, Patrick, en Erik (allen (te) geblesseerd) bleven er dus 7 spelers over. Maar nog geen keeper.. Gelukkig was het tweede team vrij deze avond dus werd Arjan opgetrommeld. En dat pakte heel goed uit…

De hele eerste helft was vooral een gevecht tussen de twee halve cirkels. De koots heeft hierover verder ook  niet heel veel bijzonders geschreven. Beide ploegen trokken zich bij balverlies terug op de eigen helft (omschakeling bij beide ploegen was goed) dus het was zeer moeilijk een opening te vinden. Individuele aanvallende kwaliteiten moesten het onderspit delven tegen de verdedigende stellingen. Achterin bij ons werd door Matthias en Richard vaak goed de angel uit de HZVV-aanval gehaald.

Toch kregen wij na 3 minuten al een goede kans. Johan werd op de linkerkant aangespeeld en wist de bal bij de inkomende Harold te krijgen. Maar van dichtbij schoot hij in de korte hoek net naast.

Een aantal keren wist Arjan goed redding te brengen op schoten vanuit de tweede lijn, al ging menig schot ook wel naast trouwens.. Na 10 minuten heeft Niels balverlies maar de uitbraak levert gelukkig geen doelpunt op want Arjan weet de bal te pareren.

Twee minuten later is het aan de andere kant wel raak. Door een beetje dom balverlies van HZVV krijgen wij de bal diep op hun helft. Ruben heeft opeens de bal en speelt hem richting de voor het doel staande Warner die de bal via een soort scrimmage het doel in werkt: 1-0.

De volgende 10 minuten gebeurt er weer vrij weinig voor beide doelen. Maar vlak voor rust geven wij HZVV opeens vrij spel. Dit komt door een wissel op een verkeerd moment waardoor er bij ons chaos ontstaat. Want HZVV was in balbezit dus dan is het niet handig om te wisselen. En dan gaat de inzet vanaf de zijkant ook nog eens via het lichaam van Matthias het doel in… Zonde! Maar de 1-1 ruststand is een feit..

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de 2e helft voor de tegenstander is. Zij krijgen en creëren de meeste kansen maar gelukkig hebben wij Arjan.. Hij weet eigenlijk elke kans en elk schot te neutraliseren, hetzij met de handjes, hetzij met de punt van de schoen..

Toch krijgen wij nog een paar kleine kansjes in de eerste 5 minuten van de tweede helft. Eerst gaat een inzet (of halve pass) van Niels half hoog voorlangs. Dan heeft Ruben een goede actie en speelt Warner aan maar zijn inzet belandt op de keeper.

Een paar minuten later krijgt HZVV twee opgelegde kansen, maar zoals geschreven redt Arjen tot twee keer toe ook heel goed. Dan weer een minuut later krijgen wij een opgelegde kans; Warner heeft een goede actie maar wederom knalt z’n inzet op de keeper.

Dan 13 minuten voor tijd lijden we voorin balverlies en komt HZVV er snel met 2 man uit. Goed dat in ieder geval 1 speler van ons mee terug sprint maar de HZVV-ers hebben toch nog wel de kans om te scoren maar Arjan tikt ternauwernood het breedtepassje met z’n voet weg.

En vijf minuten voor tijd geven we opnieuw HZVV de kans om op voorsprong te komen. Een klutsballetje vergeet Niels weg te werken waardoor een HZVV-er alsnog de kans krijgt om van dichtbij te schieten maar zijn inzet gaat gelukkig net naast..

Een minuut later heeft Ruben een weergaloze actie op rechts voorin waarbij hij zich vrij speelt maar zijn inzet belandt helaas wederom tegen de keeper.

En dan krijgen we ruim 1 minuut voor tijd het kadootje van de aanvoerder van HZVV. Een vrije trap voor hen wordt op de verkeerde plek genomen. Zoals de regels krijgen wij daarop een vrije trap mee. De aanvoerder is verongelijkt en houdt de bal vast en wil de discussie aangaan met de scheids. En da’s niet handig… Een gele kaart is het gevolg. Nadat we in het begin van de overtal wat slordig en gehaast spelen, doen we het uiteindelijk goed. We spelen de bal even goed rond totdat het gaatje valt. Warner weet de bal vanaf links diagonaal bij de vrijstaande Ruben te krijgen die vervolgens de bal niet geheel vlekkeloos doorspeelt maar hierdoor blijft ie zo’n beetje hangen bij de doellijn waar Johan ‘toevallig’ ook stond. En hij tikt hem lekker over de doellijn… 2-1!

In de laatste seconden geven we niks meer weg en fluit de scheids (die blijkbaar wel van stevig zaalvoetbal houdt…) af voor het einde van de wedstrijd. Dit zijn lekkere puntjes hoor…

Maar even een leermomentje voor de toekomst: iets slimmer wisselen op momenten waarop we zélf balbezit hebben of krijgen…

De (in zijn nopjes zijnde) koots.

Doelpuntenmakers: Warner en Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *