AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen moet opnieuw meerdere erkennen in SV Putten 4…

Afgelopen maandag moest het eerste team opnieuw aantreden tegen SV Putten 4 nadat ze deze tegenstander een maand geleden ook al was tegengekomen. Toen waren we niet opgewassen tegen vooral de individuele kwaliteiten van Putten. En ook nu moesten we dit weer concluderen, ook al was er een fase in de wedstrijd (vlak na de rust) waarin we – bij een 3-5 achterstand – de betere kansen kregen en we de aansluiting voor het grijpen hadden. Maar helaas, dit buitten we niet uit en kon Putten uitlopen naar een 3-8 voorsprong. En dan 10 minuten voor tijd valt eerst Patrick uit met een enkelblessure en wordt Hernico een minuut later met een wat onbenullige actie van een tegenstander gevloerd. Voordat hij (met een flinke bloedende snee boven z’n oog) van het veld kan worden begeleid is er geen gelegenheid meer om de wedstrijd te hervatten. En zo was een 4-8 nederlaag een feit. Maar gezien de lengte van het verslag gebeurde er genoeg…

Verslag AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen – SV Putten 4

Uitslag: 4-8

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter: Richard en Matthias

Links: Harold en Patrick

Rechts/voor: Johan, Erik en Warner

Zonder Ruben (onbekende bestemming) en Niels (geblesseerd), en dus met de overige 8 spelers (waaronder zo later bleek een niet geheel fitte Warner) moesten we een list verzinnen om dé speler van Putten te kunnen beteugelen. Nou, de list kwam er niet, we moesten het gewoon in het veld met z’n allen doen, en bij balverlies zo compact mogelijk spelen. En zo scherp mogelijk spelen, het liefst ook wat steviger in de duels.. Maar zo bleek, dat laatste is niet echt aan onze spelers besteed…

En gelijk de eerste seconden zijn we niet scherp; Erik laat z’n man uit z’n rug weglopen en deze wordt aangespeeld. Henrico weet gelukkig redding te brengen.

Een minuutje latert puntert Warner de bal net over het doel. Even later is een te trage breedtepass bijna de aanleiding voor de achterstand; Matthias ‘vergeet’ bij deze te trage pass naar de bal toe te gaan en een Puttenaar weet opnieuw bijna te profiteren. Gelukkig gaat z’n inzet net naast.

Dan in dezelfde minuut komen we op voorsprong. Patrick heeft een goede individuele actie op links en puntert de bal diagonaal laat in de verre hoek: 1-0.

Maar we kunnen er niet lang van genieten want 2 minuten later zijn we achterin niet scherp en kan Henrico de bal maar half tegen houden waarna de bal alsnog in ons doel gefrommeld wordt: 1-1. Toch staan we een minuut later alweer op voorsprong. Een mooi passje van Harold op de vrijgelopen Johan weet laatst genoemde ook te promoveren tot een doelpunt: 2-1.

Maar waarachtig, opnieuw een minuut later is het alweer gelijk. We krijgen een vrije trap tegen voor ons doel, de eerste inzet wordt nog tegen gehouden maar de rebound valt precies voor de voeten van een Puttenaar die goed binnen schiet: 2-2. Het leek wel een kopie te worden van de wedstrijd in Putten..

Maar daarna krijgen we een paar goede mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. Eerst een mooie combi via Warner op Harold die vanaf links strak voorzet op de inkomende Johan; hij is een fractie te laat.. En daarna heef Matthias een slim passje van achteruit rechtdoor op de stiekem vrijgekomen Warner. Helaas heeft hij niet geheel door hoe vrij het stond en schiet eigenlijk te gehaast op de keeper.

Dan een waarschuwingsschot van Putten maar deze weet Henrico nog tegen te houden. Maar een paar minuten later verdedigt Patrick even niet om te verdedigen en stapt in, hapt en wordt uitgespeeld; het schot is vervolgens raak: 2-3.

Toch kunnen we in dezelfde minuut alweer gelijk komen; Johan wordt mooi vrij gespeeld voor de keeper, maar zijn eerste inzet belandt op de paal en z’n rebound op de keeper..  Drie minuten later een mooie combi via Patrick op de meegelopen Matthias maar zijn breedtepass op Johan is weer net te scherp.

Dan 2 minuten voor de (te snelle en technische) spits van Putten. Tweemaal een individuele actie is ons te machtig en opeens staat het 2-5.

Drie minuten voor de rust doen we nog wat terug; een slimme pass van Erik op de voor de keeper vrijstaande Harold die vervolgens goed binnen tikt: 3-5. En een minuut voor de rust krijgt Patrick nog een schietkans vanaf links maar zijn inzet gaat net voorlangs. Rust dus..

En de tweede helft beginnen we eigenlijk erg goed met meerdere goede kansen en mogelijkheden. Patrick heeft een goede actie en komt naar binnen maar zijn inzet knalt op de paal. In dezelfde minuut heeft Warner ook een goede actie maar zijn inzet raakt ook de paal. En even later een goede combi tussen Patrick en Warner waarna Johan aangespeeld wordt maar dit komt weer net te kort.

Dan breken een aantal slechte minuten voor ons aan. Eerst was het weer een actie van de spits van Putten maar Henrico weet 1 tegen 1 goed te redden, maar daarna heeft Putten 2x een uitbraak waar wij niet goed omschakelen cq verdedigen; opeens is het 3-7.

Een paar minuten later hebben we weer een goede aanval waarbij Warner diagonaal op de vrijstaande Johan passt maar hij mist de bal helaas bij het intikken.. En een minuut later is het opnieuw spits van Putten die bij ons weet te scoren: 3-8. De moed zakt ons al redelijk in de schoenen..

En toch krijgen we de volgende 5 minuten best wel wat kansen. Eerst schiet Patrick vanaf links weer net voorlangs, daarna krijgt Erik vrij voor de keeper tot 2 keer toe de kans om te scoren maar stuit eerst op de keeper en daarna gaat zijn rebound net naast. Maar een minuut later scoren we dan toch; Erik speelt Johan op rechts in en die kapt mooi naar binnen en weet de bal in de korte hoek binnen te werken: 4-8.

Dan dus 10 minuten voor het einde heeft Patrick wat ruzie met de bal en maakt vervolgens een rare beweging waardoor hij door z’n enkel gaat. En uitvalt..

Dan een minuut later heeft Erik opnieuw de opgelegde kansen om de stand weer wat draaglijker te maken maar weer knalt ie eerst van dichtbij op de keeper en daarna gaat z’n rebound dit keer hard op de paal..

Even later het noodlot voor Henrico (en voor ons allen natuurlijk..). Een diepe bal van Putten waar een Puttenaar achteraan gaat. Henrico komt goed uitglijden tot de rand van de cirkel en kan de bal tegen houden maar op dat moment loopt de Puttenaar ook door en velt Henrico dus met een knal van het been tegen het hoofd van Henrico. Geen fijne actie die dus uiteindelijk ook het einde van de wedstrijd inleidde.

Jammer dat we ook nu niet goed genoeg waren om de ploeg uit Putten meer weerstand te bieden en we dus al zes punten aan hen hebben moeten laten. Maar goed, we komen ze dit seizoen niet meer tegen, dat scheelt…

De (balende) koots

Doelpuntenmakers: Johan 2x, Patrick en Harold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *