AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen trekt de overwinning over de streep…

Het eerste team van AZVN heeft vrijdag een nipte overwinning behaald in Ermelo. Tegen ’s Helo 2 in de kleine zaal ’t Keerpunt op het terrein van ’s Heerenloo had de ploeg het moeilijk. De vrije ruimtes werden niet gevonden, slordige passes en onvoldoende beweging waren de ingrediënten voor een moeizame pot. Wellicht was het de vrijdagavond die het h’m deed… Toch leek er even geen vuiltje aan de lucht toen 5 minuten na de rust de tussenstand van 0-4 op het scorebord (welke er niet was..) stond maar de ploeg uit Ermelo kwam nog gevaarlijk terug. En de laatste minuten was het vooral overleven. En dat deden ze, want na het eindsignaal konden de 3 punten in de tas worden meegenomen, want de 3-4 stond op het wedstrijdformulier…

Verslag ’s Helo 2 – AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen

Uitslag: 3-4

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter/links: Matthias, Patrick en Harold

Rechts/voor: Niels, Warner en Erik

We waren helaas maar met z’n 7en. Ruben (bruiloft), Johan (onderweg uit Praag) en Richard (onbekende bestemming) hadden afgezegd. Heel misschien zou Johan nog op tijd terug zijn maar eind van de middag kreeg de koots een appje dat het niet zou lukken. En dus dan toch maar de strijd aan gaan met 7 man. En dat bleek toch wel moeizaam te gaan. Mede omdat Erik (na de avond ervoor een veldwedstrijd gespeeld te hebben)  nogal ‘zware’ benen had, en ook Niels was niet helemaal fit die vrijdag. En daar kwam ook nog bij dat Warner na 13 minuten door z’n enkel ging. Al met al wel wat redenen voor de moeizame partij..

En daar kwam dan ook nog het kleine zaaltje bij, waardoor het moeilijk was om een gaatje te vinden. Dat bleek ook wel uit de vele onderschepte passes. We deden dat ook niet echt slim want we bleven er in volharden om het gat binnendoor te vinden terwijl de ruimte (voor zover aanwezig) juist aan de zijkanten lag. ’s Helo ging er toch ook wat anders mee om en bleven vooral volharden in de schoten van afstand, overigens niet ongevaarlijk..

Geen wonder dat het eerste doelpunt ook voort kwam vanuit een onderschepping; na drie minuten was het Patrick die de bal rond de middenlijn kon onderscheppen om vervolgens op weg naar het doel snel en hard langs de keeper het netje vond: 0-1.

Een paar minuten later ontstond de eerste (schiet)kans voor ’s Helo maar Henrico wist hem goed te pareren. In dezelfde minuut aan de andere kant kregen we een corner die slim op de inkomende Matthias gespeeld werd maar zijn inzet belandde via de keeper op de paal. Even later werd een risicovolle pass van Patrick onderschept maar gelukkig verdween de inzet na de onderschepping net naast.

Dan gaat Warner opeens iets door z’n enkel, niemand in de buurt. En dus even improviseren rond het wisselen..

Het enige benoemenswaardige wapenfeit voor de rust was een schot van Patrick, maar die ging net naast. Overigens was Warner ook weer in staat om voorzichtig mee te doen…

In en buiten het veld was ondertussen toch wel enig chagrijn ontstaan door het matige spel; verwijten over en weer ontstonden wat natuurlijk het spel en de vreugde niet ten goede kwam. In de rust dus maar geprobeerd dit wat weg te nemen en de boys vooral te wijzen op hoe er beter gespeeld zou kunnen worden. Door vooral de ruimtes via de zijkanten te zoeken en durven in te spelen.

Of dit de aanleiding was voor de goede eerste 10 minuten na rust is natuurlijk de vraag, maar er werd opeens wél bewogen, met goede combinaties, waardoor menig kans ontstond. Zo ook direct na rust; Erik heeft de bal nog op onze eigen helft en ziet Patrick op rechts er stiekem vandoor gaan. De pass is op maat en de afronding ook: 0-2.

Even later hebben we opnieuw een goede uitbraak maar de inzet van Warner gaat net over het doel. Maar in dezelfde minuut hebben we opnieuw een goede onderschepping en uitbraak, waarbij de bal bij Erik komt die vanaf links de bal op de vrijstaande Warner speelt die vervolgens ook niet faalt en de bal in de korte hoek binnen schiet: 0-3.

Weer een paar minuten later hebben we een goede combinatie die net geen doel treft; Matthias passt op Erik, die de bal door kan spelen op de vrijstaande Niels maar zijn inzet richting het lege doel ketst toch op een tegenstander af. Maar een minuut later lijken we de wedstrijd op slot te zetten; een intrap van Erik op de inkomende Harold komt goed aan en hij schiet de bal in één beweging met rechts goed binnen: 0-4.

Dan breekt het laatste kwartiertje aan waarin we toch weer slordig aan het verdedigen zijn. Te makkelijk laten we de man aan de bal komen en kan hij wegdraaien. Zo ontstaat ook de eerste tegengoal; de bal wordt op de spits ingespeeld waar Matthias vergeet om er vóór te verdedigen. Vervolgens kan hij te makkelijk wegdraaien en diagonaal binnen schieten: 1-4.

Een paar minuten later wordt een (overigens schitterende) lange bal vanuit verdediging van ’s Helo op de verre spits gespeeld die bijna de bal kan verlengen maar Henrico weet hem van dichtbij toch tegen te houden. Maar even later is het wel raak; de koots was nog aan het schrijven maar schijnbaar leverde Niels zomaar de bal in bij de tegenstander die daar wel raad mee wist… 2-4.

Dan heeft Warner eerst nog een goede actie waarbij hij mooi wegdraait bij zijn tegenstander maar zijn inzet gaat net over. Even later is het aan onze kant weer raak; ook nu kan de tegenstander vrij indraaien en zijn lage inzet verrast Henrico ook die daardoor een beetje rare beweging maakt zonder de bal te raken… 3-4.. Het zal toch niet…

Nou, het was de laatste paar minuten nog wel even billen knijpen. Al hadden we eigenlijk zelf de opgelegde mogelijkheid om de stand weer wat dragelijker te maken, maar eerst schoot Patrick laag op de paal waarna de bal vervolgens voor Harold z’n voeten kwam maar zijn inzet belandt op de andere paal…

Dan horen we opeens het laatste fluitsignaal. De opluchting was voelbaar..

Uiteindelijk hadden we dus de 3 punten te pakken en dat was én is natuurlijk nog altijd het aller belangrijkste…

De (ietwat verwarde maar toch opgeluchte) koots

Doelpuntenmakers: Patrick 2x, Warner en Harold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *