AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen herstelt zich na de klap in Putten…

Het eerste team heeft afgelopen maandag een knappe 5-0 overwinning behaald tegen het zeer ervaren ZVV Sparta Nijkerk 3. Deze ploeg stond vooraf aan de wedstrijd met 9 punten gelijk met ons eerste team, al hadden ze daar wel 1 wedstrijd meer over gedaan. Het werd een mooi strijdbaar potje voetbal waarbij de bal er bij ons maar niet in wilde. Of Henrico was een sta in de weg, of er stonden een paar AZVN-benen in de weg, of Sparta verzuimde gewoonweg om een keertje de trekker over te halen. En zo bleef voor de 2e keer dit seizoen de 0 bij de tegenstander op het scorebord staan…

Verslag AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen – ZVV Sparta Nijkerk 3

Uitslag: 5-0

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter: Ruben en Matthias

Links: Harold en Patrick

Rechts/voor: Johan, Niels en Warner

Zonder Richard (niet geheel fit) en Erik (ziek), en dus mét Patrick (die eigenlijk reserve stond) werd tegen deze onbekende tegenstander aangetreden. Gelijk vanaf het begin liet de tegenstander zien over veel beweging te beschikken. En ook het inspelen – doorbewegen hadden ze goed onder de knie. Overigens ontstonden hieruit niet veel kansen, mede ook omdat we goed compact stonden en ook (redelijk) consequent met onze man mee liepen.

Maar het was ook een taaie tegenstander. We kwamen er voetballend moeilijk doorheen. De eerste 10 minuten gebeurde er dus ook niet al te veel bijzonders. Een schot van Warner ging over en een schot van Patrick werd door de keeper tegengehouden. Direct na die 10 minuten was het in de 11e minuut plots wél raak. Patrick heeft een goede actie op links en trekt hem laag voor waarna de inkomende Niels de bal in het doel kan frommelen… 1-0.

Een minuut later staat Niels opnieuw op de goede plek bij de tweede paal maar Johan die vanuit de linker hoek de bal richting doel puntert knalt daarmee de bal per ongeluk op het hoofd van Niels waarna de bal nét naast het doel belandt..

Zes minuten voor de rust komen we op 2-0. Goed storen van Warner bij de cirkel van de tegenstander levert zomaar balbezit op voor hem. Hij legt vervolgens terug op de vrijstaande Johan die niet nadenkt en de bal hard en laag binnen schiet, de keeper hiermee verrassend..

Dan 2 minuten later heeft Patrick een goede eigen actie maar zijn schot belandt via een been van de tegenstander net naast het doel. Dan 2 minuten voor rust is het wel raak voor hem. Hij heeft zelf de onderschepping waarna hij de keeper met een schijnactie mooi uitspeelt en de bal in het lege doel kan leggen: 3-0. Tevens ruststand..

In de eerste 5 minuten na rust pakt Sparta het nog even stevig op. Met goed spel en goed doorbewegen werden we een paar keer verrast, zeker ook omdat het scherpe meeverdedigen even in de rust ergens was achter gebleven.. Eerst laat Harold z’n man lopen die de bal vervolgens nipt naast werkt. Even daarna kreeg Sparta wéér een goede kans maar opnieuw wordt er niet met scherp geschoten. Gelukkig komen we ook even onder de druk vandaan en hebben we een mooi uitbraak via Ruben, die helaas daarna de vrijstaande Harold te scherp aanspeelt. Even later schiet Warner uit de draai op de paal (koots niet gezien..). En dan 5 minuten na rust heeft Patrick een goede onderschepping waarna hij zijn actie op links doorzet en voortrekt op de vrijstaande Warner; hij schiet de bal onder de keeper door, het doel in: 4-0. Dat was even lekker..

Daarna breken er 10 minuten aan waarin Sparta (ten de verwachting in) nog even flink aanzet. Hieruit ontstaan vele kansen, maar óf Henrico redt (en soms heel flitsend..), óf er stond nog een AZVN-been voor óf de Spartanen hadden hun vizier niet op scherp staan. Er ging er geen één in..

Dan 5 minuten voor tijd krijgt Patrick (na wéér een onderschepping) de opgelegde kans om de wedstrijd in het slot te gooien; hij gaat alleen op de keeper af maar weet deze niet te passeren en de bal gaat via hem naast. Luttele seconden later krijgen we een intrap; Ruben speelt Patrick aan en die puntert vervolgens de bal in de verre hoek: 5-0. Nu was het gedaan.. Al waren de laatste minuten nog voor Sparte en kregen ze opnieuw een aantal goede kansen om de eer te redden, maar ook dit liep spaak, mede opnieuw door een katachtige redding van onze Henrico..

Een goed herstel dus van de nederlaag in Putten. Het kwam niet vanzelf, er moest had geknokt worden. En dat deden we ook. Prima!

De (tevreden) koots. Doelpuntenmakers: Patrick 2x, Niels, Johan en Warner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *