AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen pijnlijk onderuit in Putten…

Het eerste team van AZVN heeft vorige week woensdag z’n eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen SV Putten 4 werd het 11-7. Bij die ploeg liep een speler rond waar we maar geen grip op kregen; snel, behendig en technisch, zó moeilijk af te stoppen.. Wat de koots ook probeerde en hoe hij de boys ook aanmoedigde en kootste, er was geen houden aan. Met de rust stond het al 7-2, dus uiteindelijk werd de 2e helft met 5-4 gewonnen… Een schrale troost… Want een dikke vette nederlaag (zoals lang niet was meegemaakt) was een feit..

Verslag SV Putten 4 – AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen

Uitslag: 11-7

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter/rechts: Richard, Ruben en Niels

Rechts/voor: Harold, Patrick en Erik

Matthias (in een Ierse pub), Johan (ceremoniemeestertje spelen) en Warner (vakantietje) ontbraken, dus dat was sowieso een flinke aderlating. Maar goed, er bleven er 7 over waar we het ook mee zouden moeten kunnen doen. De koots wist hoe de tegenstander speelde en welke kwaliteiten ze hadden; daarom de boys flink hiervan onder de neus gewreven. Maar waarachtig, in de eerste minuut was het al raak, en juist ook door die speler; hij speelt Richard op snelheid uit en boem, hij hangt al in het netje bij ons: 1-0. We waren gewaarschuwd…

Dan twee minuten later laten we zien dat we eigenlijk niet kansloos zouden hoeven zijn. Eerst hebben we een goede uitbraak via Richard, door op Patrick en hij weer door op de meegelopen Erik; zijn inzet wordt door de keeper tegen gehouden. Vervolgens krijgen we een corner die via Erik bij Patrick terecht komt en hij prikt binnen: 1-1.

En weer twee minuten later komt Harold vrij voor de keeper bij hij faalt. Dan wéér uit een corner is het Patrick die wederom scoort: zowaar 1-2.

Maar een minuut later is het weer dezelfde Puttenaar die de bal opnieuw diagonaal binnen schiet: 2-2. Dat was eigenlijk te snel.. Over snel gesproken: een minuut later wéér die zelfde speler, maakt zich zelf vrij maar hij mikt nu naast.

Daarna hebben wij een paar goede mogelijkheden via Harold (die twee keer door Erik wordt bediend) maar de eerste keer belandt de bal op de keeper, de tweede uit de draai gaat net naast.

In de laatste 10 minuten voor rust geven we het helemaal wet. Eerst twee keer door een klutsbal (wat ook een kwaliteit is..) komen we 4-2 achter. Dan even een mogelijkheid om dichterbij te komen; een uitbraak van ons via Harold op Patrick maar ook hij stuit op de keeper.

En dan 2 uitbraken van Puttense zijde, eerst vanuit onze corner (…), de ander door simpel balverlies. Ze komen er razendsnel uit en scoren dus ook 2 keer: 6-2.

Tot overmaat van ramp wordt het vlak voor de rust nog 7-2; Richard laat de man uit z’n rug lopen en die scoort ook prompt…

De 2e helft is nog maar net begonnen of Niels moet aan de noodrem trekken en krijgt daarvoor geel. We overleven deze 2 minuten, en krijgen daarna 2 goede kansen via Patrick maar opnieuw is de keeper een sta in de weg. Dan na 8 minuten wordt er opnieuw door Putten gescoord, en weer door ons balverlies en geen goede omschakeling.

Dan breken er 10 minuten aan waarin Niels zich laat gelden, maar dan op een positieve manier; eerst een punter van hem op de keeper, daarna een half hoge pass van hem op Ruben waar de keeper behoorlijk mis tast waarna Ruben het netjes afmaakt: 8-3.

Dan 4 minuten later wederom balverlies en we blijven staan: 9-3. Even later zelfs 10-3… Dit draait zo uit op een blamage natuurlijk.. Toch weet Niels nog een doelpuntje mee te pikken; Patrick zet goed voor op de inkomende Niels die beheerst scoort; 10-4.

Dan krijgt een Puttenaar geel; hier profiteren we uiteindelijk van. Patrick komt vrij voor de keeper en scoort beheerst door z’n benen; 10-5.

Helaas is balverlies en niet meer terug verdedigen de inleiding voor de laatste goal voor Putten: 11-5.

Daarna scoort Patrick voor de statistieken nog de 11-6 (schot hoog binnen) en de 11-7 (Ruben speelt af op Patrick die vervolgens de keeper uitspeelt). Nou ja, statistieken… Dit werd al met al nog wel een zuivere hattrick voor Patrick…

Even moeilijk te verkroppen om een dergelijke wedstrijd te moeten spelen; er ontstond her en der enig chagrijn, maar ook gingen de kopjes vrij snel hangen. Da’s niet wat we gewend zijn! En dus maar gauw vergeten deze wedstrijd, en uitkijken naar komende maandag, de mogelijkheid om ons te revancheren. Let’s do that!

De (berustende) koots.

Doelpuntenmakers: Patrick 5x, Ruben en Niels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *