AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen nog ongeslagen in de tweede klasse…

Afgelopen maandag heeft het eerste team van AZVN de thuiswedstrijd tegen AHB 1 (uiteindelijk) overtuigend gewonnen. Het ervaren team uit Nijkerk hield lang goed stand en was een taaie en lastige tegenstander. Bij rust stond het nog 1-1, maar na 50 minuten ballen stond er een duidelijke 5-2 overwinning op het scorebord in de Brake…

Verslag AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen – AHB 1

Uitslag: 5-2

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter: Ruben en Matthias

Links: Erik en Patrick

Rechts/voor: Johan, Niels en Warner

Richard was niet beschikbaar maar dat was dan ook de enige. Omdat we in principe max met 8 man spelen moest er (voor het eerst in zijn carrière) door de coach een reserve aangewezen worden. Deze eerste keer van dit seizoen viel de beurt aan Harold. Dus voor de rest compleet..

Het werd een taai eerste kwartier. Met her en der wat schoten uit de tweede lijn, een aantal keren voorlangs (Erik, Niels, Ruben, Patrick) maar het was dus moeilijk doorkomen. De AHB-mannen stonden goed.  Dan hebben we twee uitbraken, de eerste gaat net niet zuiver, de tweede wel waarbij Ruben Niels aanspeelt maar zijn inzet gaat helaas naast.

Maar we geven zelf eigenlijk ook vrijwel niks weg. Toch is het 10 minuten voor de rust waarbij AHB wel eens voor ons doel komt en prompt ligt ie bij ons in het netje; de tegenstander draait weg bij Ruben waarna hij de bal laag voorzet en Erik kan er alleen maar tegen aanlopen waarbij hij de bal dus in het eigen doel werkt: 0-1. Het zou toch niet zo’n wedstrijd worden hè…

Een paar minuten later eindelijk een goed 1-2tje tussen Erik en Warner maar de bal komt iets te dicht bij de keeper waarna Erik de bal alleen maar tegen de keeper aan kan schieten. Een minuut later is het Warner met een eigen actie waarna hij laag schiet, maar zijn schot gaat via de paal naast.

Dan 5 minuten voor de rust krijgen we een intrap; Patrick legt terug op Warner die zich vervolgens langs 2 man frommelt en laag bij de tweede paal binnenwerkt: 1-1.

In de rust wordt de opstelling iets omgezet. Erik gaat weer naar de rechterkant waardoor hij ook met Patrick kan samen spelen. We pakken het na de rust eerst goed op. Je zou ook denken dat die mannen wel een keertje moe zouden worden waardoor er wat meer ruimten en kansen zouden komen. Na drie minuten is het al raak; we krijgen een intrap en Patrick neemt de bal snel op de slim weggelopen Warner die helemaal vrij voor de keeper de bal langs hem binnen schiet: 2-1.

Dan weer een paar minuten later is het opnieuw raak. Nu na een overtalsituatie die ontstaat als een AHB-er geel krijgt na een overtreding op Matthias. We behouden de rust en spelen het balletje goed rond. Eerst redt de keeper op een inzet vanaf de zijkant van Erik, daarna raakt Ruben de buitenkant van de paal. Vlak voordat de speler er weer in mag weten we alsnog te scoren; Ruben krijgt op links de bal en draait terug, speelt op Matthias die de bal in één keer doorspeelt op de inmiddels vrijgespeelde Erik die de bal diagonaal bij de tweede baal binnenschiet: 3-1.

Even later krijgt Patrick de bal op links en speelt hem laag in op Johan die de bal slim laat lopen maar de bal hobbelt net naast.

Daarna is AHB aan de beurt. Ze komen wat dreigender door, mede ook omdat we te makkelijk de man laten lopen en daardoor ook wat chaos ontstaat. Henrico moet een aantal keren handelend optreden. Ook een hard schot vanuit de tweede lijn is gevaarlijk maar gaat gelukkig over. Een paar minuten later pakken we weer niet goed aan en kan bij onze rechterkant een AHB-er doorkomen en voorzetten op een vrijstaande speler; hij treuzelt net iets te lang waarna Henrico tot 2x toe goed kan uitkomen en redden. Even later gaat een schot rakelings bij ons voorlangs. Geen goede periode van ons!

Dan herstellen we enigszins en komen we zelf weer iets aan voetballen toe. Eerst heeft Patrick een laag schot maar de keeper weet redding te brengen. Even later onderscheppen we de bal op eigen helft en de uitbraak die daar op volgde was perfect; Warner onderschept, Erik loopt mee op links en krijgt de bal van Warner waarna Erik de bal slim langs de keeper in de lange hoek scoort: 4-1. Een mooie ruime marge zo 10 minuten voor tijd..

Dan wordt het even onvriendelijk; een speler van AHB ligt geblesseerd op de grond en de scheids fluit na korte tijd toch maar even af om de speler te laten herstellen. Dat gebeurt en wij krijgen de bal van de scheids. In de veronderstelling dat wij ook de bal hadden spelen we door maar dat blijkt niet zo te zijn (excuses nog aan AHB…) dus AHB enigszins over de zeik. Scheids haalt de aanvoerders even bij elkaar om de gemoederen te sussen.

Even later krijgen we een vrije trap voor de cirkel van de tegenstander. Dat doen we niet slim want Erik neemt hem en legt hem af op Patrick die moeilijk met links op het doel moet schieten (dat had dus beter andersom gekund..) maar zijn inzet gaat naast.

En dan ligt ie 2 minuten voor tijd opeens weer bij ons in het mandje; de bal wordt van achteruit hard en half hoog ingespeeld op de spits van dat moment (waar Erik áchter staat te verdedigen..). Deze verlengt en verandert de bal iets van richting waardoor Henrico verrast is en de bal binnen gaat.

Het is vrijwel gedaan. Toch weten we nog met een mooie combi de eindstand van 5-2 op het scorebord te krijgen. Een mooi aanval van achteruit; Ruben speelt Patrick op links in, die kaatst op Erik en loopt zelf door en krijgt ook de bal van Erik. Vervolgens geeft Patrick de bal laag voor op Warner die de bal iets achter zich krijgt maar zijn tikkie achteruit wordt op waarde ingeschat door Erik die in komt lopen en hard en hoog uithaalt. Mooie goal!

Het was een lastig potje die we redelijk goed hebben uitgespeeld. Maar bij zo’n tegenstander is snelheid van de bal en beweging zonder bal van groot belang om ze stuk te spelen. En dat kan nog verbeteren.

Woensdag een ander potje, minstens zo lastig. Tegen de jonge ploeg uit Putten met een hele goede nummer 6. Kunnen we onze borst weer nat maken….

De (toch wel tevreden) koots.

Doelpuntenmakers: Erik 3x en Warner 2x.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *