AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen pakt ook tweede opeenvolgende zege in Ermelo…

Het eerste team van AZVN heeft ook de tweede wedstrijd in de nieuwe 2e klasse in winst om weten te zetten.  Opnieuw een vrijdagavond, maar het team kon opnieuw met eigen spelers worden ingevuld. FC Bordkrijt 2 (wat een naam..), die vorig seizoen nog 3e werd in dezelfde klasse, kon – op een paar kansen na – geen echte vuist maken en moest in AZVN 1 z’n meerdere erkennen. De doelpunten werden netjes over de 2 helften verdeeld en na 50 minuten stond er een mooie 0-6 overwinning op het scorebord…

Verslag FC Bordkrijt 2 – AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen

Uitslag: 0-6

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter/links: Ruben, Harold en Patrick

Rechts/voor: Richard, Erik en Warner

Matthias (vakantie) en Johan (verlovingsfeestje) ontbraken, verder was het team dus compleet. Tenminste…. Ook Niels moest op het laatste moment afhaken met rugproblemen. En dus werd er ‘ouderwets’ met 7 man gespeeld.  En dat ging goed.. Al gebeurde de eerste 8 minuten niet echt veel . Beide ploegen waren even niet in staat om door de verdedigingslinie te breken.

Dan krijgt Warner opeens de bal voor z’n voeten, recht voor het doel van Bordkrijt; hij puntert vervolgens de bal laag langs de keeper in het doel: -0-1.

Een paar minuten later krijgt Richard op links de bal en zijn diagonale pass wordt eerst gemist door Erik en daarna ook door Warner.. Zonde. Daarna krijgt Erik een goede mogelijkheid maar zijn schot knalt op de keeper. En even later hebben we een mooie aanval. Henrico gooit uit op Erik, hij passt door op Richard die vervolgens teruglegt op Ruben. Hij stuurt met een mooie beweging zijn tegenstander het bos is, maar vervolgens gaat z’n puntertje net naast..

Twee minuten later krijgt Erik de bal op rechts en poeiert de bal in de rechterbovenhoek, de keeper kansloos latend: 0-2.

Een minuutje later krijgt Bordkrijt de eerste echte mogelijkheid, maar Henrico weet redding te brengen. Dan 3 minuten voor de rust krijgt Patrick de bal op links; hij zet z’n actie door en knalt vervolgens laag in de lange hoek het doel in: 0-3. Mooi comfortabel zo vlak voor rust. Maar even later is het bijna 0-4; een mooie uitbraak, via Harold die doortikt op Richard die vervolgens Warner in stelling brengt maar zijn inzet gaat via de keeper net over. Rust…

Even de boys nog iets scherper neerzetten. Vooral de eigen positie innemen (dus vanuit je eigen kracht voetballen..) is een probleempje in de eerste helft, ondanks de mooie voorsprong..

Direct na rust (de coach stond natuurlijk weer in de kleedkamer wat bidons te vullen, maar kon toch door de deuropening de eindfase van) een mooie aanval. Patrick passt de pal op de op links doorgelopen Erik die vervolgens de bal perfect op de mee sprintende Warner speelt, maar zijn inzet gaat helaas over.. Een minuut later krijgt Patrick zelf een goede mogelijkheid maar zijn inzet belandt op de keeper.

Dan weer een minuutje later is het wél voor ons raak. Een mooie aanval van achteruit waarbij Warner Ruben aanspeelt die vervolgens doorspeelt op Erik die de bal langs de keeper het doel in werkt: 0-4.

Dan 5 minuten later krijgt Erik de bal op rechts maar zijn inzet wordt door de keeper uit het doel gewerkt. Een paar minuten later krijgt Harold de bal van Warner doorgespeeld; zijn inzet strandt op de keeper.

Tien minuten voor tijd krijgt Bordkrijt eindelijk weer eens een fatsoenlijke kans, maar Henrico weet ook nu weer redding te brengen. Even later heeft Patrick een goede pass op Erik maar zijn inzet wordt opnieuw goed door de keeper verwerkt.

Dan 7 minuten voor tijd wordt een mooie lange pass van achteruit door Patrick door Richard goed en beheerst afgerond: 0-5.

Nu ff rust, en dan op 7 oktober weer knallen met z’n allen!

De wedstrijd is gespeeld. Bordkrijt  weet het niet meer en wij spelen de wedstrijd uit. Toch maken we vlak voor tijd het zesde doelpunt. Met een fantastische uitgespeelde aanval via Warner, Erik en Patrick, waarbij hij vervolgens de bal simpel in het lege doel (nou… leeg…) kan werken: 0-6 eindstand!

Een mooie overwinning. Waar niks op af te dingen viel..

De (vergenoegde) koots.

Doelpuntenmakers: Erik 2x, Patrick 2x Richard en Warner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *