AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen heeft goede start in de 2e klasse…

Het eerste team van AZVN heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd gespeeld in de 2e klasse, na vorig seizoen kampioen te zijn geworden in de 3e klasse. Komend seizoen zal menigmaal op vrijdagavond gespeeld worden. Niet ideaal (zeker niet om 22.00 uur…), maar als de resultaten net zo zijn als afgelopen vrijdag dan treurt niemand er om. In Lelystad werd ZVV Dynamo Lelystad 3 na een 1-0 ruststand uiteindelijk met 1-5 verslagen. Een stroeve start dus, met een mooi vervolg in de tweede helft…

Verslag ZVV Dynamo Lelystad 3 – AZVN 1 / Kattenberg Verhuizingen

Uitslag: 1-5

Beginopstelling:

Keeper: Henrico

Achter: Richard en Matthias

Links: Harold en Patrick

Rechts/voor: Erik, Johan en Warner

Ruben en Niels hadden zich vanwege een bruiloftsfeestje afgezegd, dus er werd op dit late tijdstip met 8 man afgereisd richting Lelystad. En dat pakte ook wel goed uit, want het verschil werd in de tweede helft gemaakt waarin de conditie en uithoudingsvermogen een grote rol gingen spelen.

Want uiteraard was het in zo’n eerste wedstrijd ook zoeken. Wennen aan alles zeg maar..  En Lelystad kwam eigenlijk ook goed uit de startblokken; waren agressief, doelgericht en wij hadden hier moeite mee. In die eerste fase hield Henrico ons goed in de wedstrijd door verschillende goede reddingen te verrichten waardoor het lang 0-0 bleef. Tussendoor had Patrick na een goede dieptepass van Mathhias een goede kans maar de keeper en paal stonden in de weg. En Warner had een goede actie maar zijn schot ging over. Dan 10 minuten voor de rust is het opeens wél raak. Patrick krijgt de bal niet goed weg waarna de bal in de kluts voor de voeten van een Lelystedeling kwam en hij wist dit keer wel hoog en raak binnen te schieten: 1-0.

Een minuut later was het al bijna weer gelijk; Patrick schiet hard en laag van afstand en de keeper weet ternauwernood redding te brengen.

Hoe anders was de 2e helft. We pakken het direct goed en resoluut op. Zo ontstonden er eigenlijk geen kansen meer voor Lelystad; hoe druk Henrico het in de eerste helft had, hoe minder hij in de tweede helft in beeld was. En da’s natuurlijk prima.. In de eerste minuut heeft Warner een goede actie en weet met zijn typische beweging de keeper te omspelen maar zijn tikkie naar rechts is net te scherp voor Harold. Twee minuten later hebben we de gelijkmaker te pakken. Een intrap aan de zijlijn wordt door Erik over iedereen heen gewipt naar de vrijstaande Patrick die de bal zowaar kopt, en goed naar de grond zodat de keeper kansloos is: 1-1.

Vijf minuten later heeft Johan het tweede doelpunt van ons op de schoen; opnieuw een goede passeeractie van Warner die de bal breed legt op Johan maar zijn inzet richting leeg doel gaan nipt naast. Zonde.

En weer wat minuutjes later wordt er binnen de cirkel hands gemaakt bij Lelystad. Penalty zou je zeggen maar de scheids durft hem blijkbaar niet te geven want hij legt hem op de cirkel. De vrije trap die volgt wordt niet geheel slim genomen door Patrick want hij schiet zelf laag terwijl een tikkie op de vrijstaande Warner slimmer en effectiever geweest zou zijn..

Maar twee minuten later is het wel raak; een mooie snelle uitbraak via Warner en Erik die Lelystad in een effectieve lange 1-2 zoek tikt waarna Warner deze mooie actie tot doelpunt promoveert: 1-2. En waarachter weer twee minuten later volgt er opnieuw een doelpunt voor ons. Plots krijgt de op de cirkel vrijstaande Harold de bal die uit de draai laag binnenschiet en hiermee de keeper verrast: 1-3.

En ja hoor, een minuut later scoren we alweer. Warner heeft de bal en schiet (of passt..?) laag richting tweede paal waar Harold plotseling opduikt en de bal goed binnen kan lopen: 1-4. De kopjes bij Lelystad beginnen 8 minuten voor tijd wel wat te hangen.

Dan 5 minuten voor tijd houdt Patrick z’n tegenstander vast waarna hij geel krijgt. Maar de polderbewoners weten hier geen raad mee, sterker nog, we komen er zelf een keer goed uit waarbij Warner iedereen verrast en ook de keeper uitspeelt en opnieuw scoort: 1-5.

Dat Harold na een mooie diagonale pass van Erik bij de tweede paal nog voor het intikken had maar een flinke mishit produceerde was alleen nog noemenswaardig voor dit verslag.

Een prima overwinning, gebaseerd op een fanatieke wil om te winnen die er in de tweede helft goed uit kwam. Maar ja, één zwaluw…. Op naar Ermelo voor de volgende confrontatie op dit niveau. FC Bordkrijt 2 is dan de tegenstander, vorig seizoen nog derde geworden in de 1e klasse..

De (hoopvolle) koots.

Doelpuntenmakers: Warner 2x, Harold 2x en Patrick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *